Årets nyårslöften!

Det är god tid att bestämma sig för årets nyårslöften. Jag lyckades upprätthålla förra årets! Jag har slutat ha nyårslöften som innebär massa måsten och saker jag inte får göra.

I år blir det:
- Köpa minst en skiva i månaden. Allt för att få en komplett skivsamling=)

Det ska väl inte vara omöjligt att uppfylla?

Eder T

Älskling, det är livet som leker med oss

Morgonstund, lite tid för mig själv innan världen vaknar. Det är jag, katten och ljudet av Kent i bakgrunden. Kunde inte bli bättre=) Dessutom har jag fastnat i läsningen för första gången på väääldigt länge. Det är Lotta Thell's självbiografiska serie om heroinmissbrukaren Eva. Nu är jag inne på tredje boken. Väldigt bra böcker, som jag rekommenderar starkt!

Nyår närmar sig och jag var som vanligt sugen på att köpa en ny outfit. Men efter gårdagens tvättning har jag beslutat mig för att inte köpa några nya kläder what so ever! Jag tvättade 6 fulla maskiner och vek klder i timmar. Ändå syns ingen skillnad i mina smutshögar i garderoben. Lite skillnad, jag kan öppna dörren och faktiskt kliva in i garderoben. Men det är minst 6 maskiner till att tvätta. Så ny tvättid blir det den 8:e och det kommer inte in ett nytt (eller gammalt) klädesplagg innanför min dörr! Dessutom har jag vinterkläder hos päronen som jag måste hämta hem... hur ska det här gå till? Jag får väl göra om badrummet till garderob också;) Usch, jag skämms för att jag har så mkt skor och kläder. Jag borde skänka bort minst hälften!

Nu ska jag ta en stor kopp te och läsa NT. Det är trevligt när tidningen dimper ner på morgonen. Fick nämligen en prenumeration på NT av mormor och morfar i julklapp. Mormor tycker att jag ska läsa något annat än Flamman;) Jaja, det kan ju vara intressant att irritera sig på debattsidorna för omväxlings skull. Borgarbrackor:P

Eder T

Materialist javisst!

Jaha, då var ytterligare en julafton. Den har varit lite annorlunda i år... vet inte om det ska tolkas positivt men så blidde det iaf;)

04.45 Julaftonsmorgon, snön ligger tungt på träden, inte en kotte är vaken, Tove kan inte sova. Morgonen började i lite panikartad kaos. Av någon anledning står jag inte ut att ligga å vrida å vända på mig i sängen. Jag ger mig ut på en promenad. Tänkte inte så klart så jag strutar i jackan och bär med mig en fårull:P Det är fortfarande mörkt och jag tycker att det är lämpligt att pulsa i skogen där det inte finns några stigar. Normalt sett hittar jag väldigt bra i Åbyskogarna... men inte denna dagen. Jag försöker hitta till "mitt" berg där jag ofta sitter och filosoferar. Det slutar iaf med att jag faller ner för ett stup. Det är så läskigt när man faller och hinner tänka massa i luften. Jag landar på ryggen i ett snår. Så nu är jag lite lätt handikappad. Haltar och har djävulskt ont i huvudet, men konstigt nog inga allvarligare skador.

I år slapp jag även Kalle Anka! Ett plus måste jag säga=) Jag tycker det är så oliderligt långsamt att sitta still en timme för att se nått man kan utan och innan.

Julen... Materialismens högtid. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite roligt att öppna julklappar. Men får så dåligt samvete att slänga så mkt inslagspapper. Å så slänger alla snören och papper i samma soppsäck, värdelöst! Det går ju inte att återvinna då!

Min julklapppslista blev inte fullt lika lång som vanligt och både farmor och mormor/morfar hade tittat väldigt generöst ner i plånboken.... alternativt att jag varit väldigt snäll i år. Det blidde mest pengar från alla håll och kanter... nice=) Fick i övrigt lite kläder, ny diktbok, knivar, vantar, brödrost och årets mest oväntade (host) julklapp: Present kort på Carlings av broder (har fått det de senaste tio åren). Nu ska jag hugga in på min nya bok "Kyoto och fjärilarna" och sen gå till kojs!

God jul!

Eder T

Genomskinligt grå blir jag utan dina andetag



Två potentiella julklappar till mig! Vill ha, vill ha, vill ha!
Det är inte samma sak att ladda ner musiken som att stå där med plattan i handen.

Eder T

Alla döda små djur

Jag svor högt igår när jag som vanligt hade bråttom upp till sjukhuset. Min cykel gick inte att låsa upp för att låset hade fryst fast. Småspringandes svor jag tyst för mig själv att det inte är meningen att jag ska komma i tid. Men det kanske hade en mening iaf. För när jag knallar hemåt igen står det tre poliser och stoppar alla cyklar utan lysen. Boteslapparna delades ut som oväntade julklappar. Jag som självklart inte kostat mig på att köpa ett lyse till cykeln kunde ändå känna att det kanske var min dag iaf=)

Samma afton sitter jag senare på en buss ut till Åby för att hälsa på mamma. Jag sitter som vanligt i min egen värld och funderar över allt och inget. Det som uppmärksammades av mig denna dag var alla vägarbeten. T.o.m Åby ska få sitt efterlängtade övergångsställe! Tankarna vandrar i väg. Helt plötsligt kommer jag på mig själv sitta och fundera på om det är kommunala eller statliga pengar som spenderas.... nöörd man är då.

Idag gjorde jag flera nya och gamla upptäckter;
- Det är fortfarande lika långt å trist att knalla till Maxi
- Kattsand är fortfarande lika otillfredställande att köpa och släpa hem över hela stan. Jag tjänar ju hela 5kr att köpa sanden på Hemköp, vilket jag alltid tycker det är värt när jag går till affären;)
- Fonus har en spännande barnbok i sitt skyltfönster "Alla döda små djur". Den kanske jag ska införskaffa till kusinerna i julklapp;) Brutalt! Annars kan jag ju alltid ge den till Anna... Hon förväntar sig ändå inget fint av mig i julklapp:P Jag tror i vilket fall att den här boken kommer bli en riktig säljarsuccé!



Nu är jag ute i Åby igen för att göra mamma sällskap...igen. Pappa ska nämligen på personalfest! Det räcker inte med att han har jobbat med julbord till sena kvällen hela veckan. Det är lite komiskt när pappa har sina personalfester för dom är ju hela 4st! Dessutom var en sjuk idag. Pappa och hans jobbarkompis ska ta en öl innan för att komma i stämning till personalfesten drar igång;)

Sen är jag också lite besviken. Gudrun Schyman ska vara med i Let's dance! Det räcker inte med att det är ett jävla skitprogram. Nu har dom lyckats dra med min stora idol på tåget! Man får ju skämmas för mänskligheten.

Nu sätter jag punkt för dagen!
Eder T


RSS 2.0