Lång dag

Nu är jag slutkörd i både kropp och själ! Tänkte ta igen mig lite på morgonkvisten idag, men icke! Vaknade efter 3tim och tydligen tyckte min kropp att jag var utvilad. Det tyckte inte Toves huvud. Men men rastlösa ben har ränt runt hela dagen lång. Den här veckan ser verkligen förjäklig ut planeringsmässigt så jag skulle behöva all extra vila jag kan få. Har inte en enda lucka i schemat! Visserligen gillar jag när det händer mkt, men någon måtta får det vara.

Idag iaf först dbt på fm och sen på em familjesamtal med min terapeut & föräldrar. Tillsist fika på Fräcka för att nu äntligen kunna andas ut och landa hemma. Hade gärna skippat samtalet med mina föräldrar... tydligen har inte alla andra samma uppfattning om hur mkt min familj ska vara inblandat i mitt liv som jag. Kan man säga annat än "Can't live with them, can't live without them" om sina föräldrar. Känns som ett stort nerderlag för min stolthet att släppa in dem mer i mitt liv... usch. Älskar dom som dom är, men inte i för höga doser;)

Lyssnade lite på nyheterna imorse om reformen och utförsäkringar av långtidssjukskrivna. Om hur läkare samlats i kritik mot hur man kan tidsbestämma en sjukdom. Samt faktumet att det inte finns en arbetsmarknads som gör det möjligt för dessa att jobba. Jag kan inte annat än att hålla med. Det är vansinne att man ska vara orolig för att utförsäkras och dessutom må dåligt över det istället för att lägga sin energi och samhällets resurser på att bli frisk. I dagens läge är det knappast så dynamisk och möjligt att ha ett jobb som du kan komma till de dagar du mår bra. Självklart tycker jag att människor i största möjliga mån ska arbeta. Det tror jag de flesta människor strävar efter och mår bra av. Men börja i rätt ände med att skaffa anpassade arbetsmöjligheter inte i andra änden dvs att försätta människor i kris. Kan bara ta mig själv som exempel. Jag skulle gärna vilja jobba, känna mig behövd, vara en större del av samhällets gemenskap. Men för mig är det inte möjligt och isf skulle det bara kunna vara några tim i veckan som är anpassat efter mina behov.

Eder T  


Optimistens strävan

Dagens plus:
-Köpt massa gott smaksatt kaffe
-Fått gratis biljetter till IFK-Gais
-Givande dbt idag
-Underbar vän vid namn Sally
-87 dagar utan intox, 63 dagar utan skärande, 6 dagar utan extra pillerknaprande, 2 dagar utan kräkning

Om man verkligen tänker efter så kan man alltid hitta positiva saker i livet. Även dagar då det känns tungt. Jag kämpar. Jag lever. Jag tänker inte vända tillbaka med vetskapen att jag kunde kämpat mer. Varje kväll har jag en dialog med mig själv om varför jag fortsätter kämpa. Ibland vill jag bara ge upp, men jag väljer att skjuta upp beslutet till morgondagen. Det är tipset jag kan ge till alla som brottas med impulser/suicidtankar/drogsug osv. Skjut upp beslutet och se att det faktiskt gick en dag till. Samt våga uttrycka det du känner och välj bort destruktiva relationer. Alla människor är lika värda, varför skulle då inte du vara värd bättre? Jag säger inte att det är lätt. Tro mig jag vet att det inte bara går att amputera alla tankar/känslor. Men som så fint ett av mina ordspråk som hänger på min badrumsspegel säger; "Sluta oroa dig! Ingen lämnar det här livet levande"

Eder T, moralkärringen


Gränslöst 16/2-10

Gränslöst 16/2-10
Jag klev över varje gräns
Gjorde allt för att vara värre än dig
Jag gjorde sånt som känns
Spred mörkret runt mig
 
Jag gick över en frusen sjö
Lärde mig att aldrig våga tro
Jag stod på sjön tills det blev tö
Sjönk tills jag fann ro

Eder T


Flyttkarl(kvinna)

Ursäkta dålig uppdatering under helgens bravader. Har haft häcken full kan man säga. Hjälpte Sally att flytta i lördags bl.a... vem kunde ana att flickan blivit så stor;) Vi bar en säng upp 7 trappor... fatta 7 trappor! Jag var helt slut sen. Borde finnas någon standard på hur små hissar får vara alternativt förbud för ens vänner att flytta högre än 3 våningar om det inte finns en stor hiss. Det är iaf mysigt att på så högt upp när man står böjd över räcket på balkongen, röker och ser ut över hela stan.

För övrigt strejkar min kropp... Magen lever sitt eget lilla liv, huvudet värker och jag är konstant trött. Men men en ska inte klaga.

Nu ska jag snart ta tag i och måla klart till min besiktning av lgh imorn!

Eder T

En kärleksförklaring

En kärleksförklaring 18/3-09

Dig, jag hatar mer än livet självt

Du, den förgörande kraften som smärtar i mig

Ändå lyder jag troget dina spelregler

Dina ord är min lag

Du, den som gör allt jag vill,

Allt jag drömt men aldrig sagt

Du, den som alltid ställer upp

Men aldrig räcker till

 

Du får mig att vilja skrika mig tom

Men det enda jag får fram är en kvävd viskning i förnekelse

En viskning av hjälplöshet och huggande smärta

En viskning där jag håller dig om ryggen

Trots allt du fördärvat,
Allt du tagit ifrån mig

 

Du vill inget annat än tysta mig,

Sätta munkavel på mig

Måla in mig i en mörk vrå

En vrå av självförakt och lögner

Där du har mig på plats genom en enda sanning

Där utrymme för ifrågasättande inte får luft

 

Mina öron är vidöppna för dina befallningar

Mina ögon ser allt utifrån din förbannelse

Jag kunde inte hata dig mer

Ändå är du mitt livs stora kärlek

Och jag din marionettdocka

 

Du, mitt förgörande levebröd

Eder T


Gott och blandat

Har varit både en tjurig liten barnunge och en mogen sofistikerad kvinna idag kan man säga. Dagen började inget vidare genom att inte släppa in boendestöd, komma försent och tjura hos min terapeut m.m. Blir bara så trött på mig själv ibland. Förr var mitt humör antingen på eller av. Himla jobbiga humörsvängningar, men nu är det mest platt. Kan bli lite småtjurig men aldrig sådär riktigt rasande förbannad eller engagerad i nått. Saknar mitt humör ibland... vill inte äta massa mediciner om det är dom som trubbar av mitt engagemang så mkt.

Efter besöket på sjukan gick jag till Nathalie i Vilbergen och tog en fika. Mkt mysigt måste jag säga!

Mått illa hela dagen dock, men hoppas bara att det är lite övertrötthet. Så nu blir det säng säng sova sova! (hoppas jag iaf)

Eder T

Min spegelbild 13/3-09

Flickan i spegeln,
är det jag?
Hennes blekta utmärglade kropp,
är den min?
Hennes sanning så kall och hård
Hennes blick så vacklande och likgiltig
Jag kan ej urskilja hennes konturer
kisar men de är för suddiga,
finns den här flickan?
Tittar djupt in i de blodsprängda ögonen
Där finns ingenting,
utom en stor tomhet

Hon står där inträngd i en mörk vrå
Sakta ser jag hur en tjock mur byggs runt henne,
bricka för bricka
Blockerar känsla för känsla,
känslan av liv
Allt för att skydda hennes sargade sinnes sanning
Allt för att för att skydda ett liv från att växa

Flickan går ej längre att nå
Konturerna blir allt vagare och vagare
Tillslut ser jag klart,
men inte flickan
Bara ett tjockt oigenomträngligt skrämmande moln,
fyllt av ängslan och förvirring,
byggt av självförakt och likgiltighet

Hon har helt tagits över av hennes hårda vanvettiga sanning
Det mörka molnet av ångest och trofast förnekelse,
är tryggheten hon kallar för sitt liv
Men är det vad jag skulle kalla att leva?

Eder T


I en vaggande timme

En extra dos insomning hjälpte ju mkt... NOT! Sitter här och finular på allt och inget. Jag har varit både på och totalt av den senaste tiden. Känns som jag har fastnat i en period av mitt liv som jag inte riktigt kan hantera. Jag vill bli frisk, men är varken redo eller har verktygen. Jag vill orka träffa mina vänner som har fått lida av mitt mående. Jag vill gå en dag utan att tänka en massa självdestruktiva tankar. Jag orkar leva ett något sånär normalt liv några dagar sen blir det som att krocka in i en vägg då hinner alltid orken, känslorna och alla anledningar till att jag är sjukskriven komma tillbaka. Jag vet att jag måste ta mig igenom den här fasen också, men jag orkar inte vänta. Det känns som jag inte har mer att ge och samtidigt kan jag inte vända om då jag fått smaka lite av hur livet ska kännas. Ett jävla dilemma och just nu har jag fastnat i terapin. Har gått ett år och mkt har förbättrats men vissa saker har gått bakåt eller står helt stilla.... Nae usch! Nu ska jag tänka på något annat ett tag. 

Helgen = Alkohol för min del

Fredag var jag ute med min partypingla Sofia. När vi går ut kan allt hända, bokstavligen. Vi höll oss ganska lugna ändå. Först hamnade vi på O´Learys och blev bjuden på dricka av några Örebroare. Vi hamna i några intressanta diskussioner som är bäst om de stannar där. När vi drog vidare mot Deli hamnade vi i Kyrkans buss, bjuden på fika. Kändes fel att komma dit dyngrak och Tove som då inte kan knipa käft yttrar sig om varför hon inte är med i kyrkan. Pastorn tog det dock bra... honom gillade lilla jag. Ingen sån där jobbig omvandlare. På Deli lyckades jag bli bjuden på dricka trots att det första jag gör är att håna killens Djurgårdströja och sa att de kommer få stryk av Luleå.

Lördagen var en fin kväll den med. Jag och Natta drog till Sofie för att fira den stora dagen. Jag hoppas verkligen att kartboken kommer till användning och att frimärkssamlingen ökas på;) Vi hade så fina presenter så (A) Men 2 dagars festande tål min kropp uppenbarligen inte längre. På vägen hem spydde jag nästan ner våra fötter. Men vill försvara mig med att 117 kör en väg som faktiskt svänger väldigt mkt!;)

Eder T

Det heliga kriget

Det heliga kriget 13/3-09

Det är mitt förgörande heliga krig
En tidsfråga där tiden inte finns
Det är den kvävande kampen jag för
Där var minut splittras av nya bomber

Det är min plåga,
som ingen annan kan ta över
Det är jag som måste gå över minfältet,
ta risken att sprängas i bitar
Varje smäll krossar mitt inre,
men någonstans är det värt ärren
Långt där inne finns en liten glöd

Det är ett heligt krig,
som oavsett utgång lämnar djupa hål
Det är en lång ihärdig kamp,
som jag kan, måste, vill vinna
Vinna till vilket pris som helst

Slagfältet kommer alltid att finnas i mitt minne,
men måste bort från mitt föralltid ärrade sinne
Det måste sluta jaga mig in i småtimmarna
Först då kan jag bli en av vinnarna
 
Först då blir jag hel
Trots det blir allt så oerhört fel
Missären förgör mitt jag, min själ, mitt liv
Idag kanske jag gör livets viktigaste kliv
Men varför är jag så rädd?

Jag vill inte långsamt förgöra
Jag vill inte strategiskt utplåna
Jag kommer att lyckas vända om svaghet till styrka
Frågan är bara när jag vågar tro
Men hur kan den frågan kännas så skrämmande och stor? 

Eder T


Snön är tillbaka!

Snacka om att man fick en chock imorse när man vaknar till värsta snöovädret. Men men, det är ju Sverige... vädret är helt oberäknerligt här. Sånt man får leva med. Men varför just idag! Jag och Sofia ska ju ut i vimlet ikväll. Har ingen lust att halka omkring i högklackat med rinnande mascara och helsabbad frisyr:(

Min dbt-terapeut har varit här nyss. Käkat lite lunch tillsammans och försökt klura ut hur jag ska komma vidare med min dbt. Har fastnat lite och måste komma vidare ett steg till nu.

För övrigt skummade jag igenom tidningen imorse. Läste artikeln om regeringens förluster i riksdagen. Reinfeld anklagar de rödgröna för att samarbeta med Sd. Blir så förbannad:@ Det är klart att de inte samarbetar med Sd, men de kan ju inte rösta för regeringens propositioner bara för att inte rösta som Sd. Skulle de rösta för utförsäljning av statliga bolag, Sveriges anslutning till Euron osv skulle de ju ge upp sina politikska ideal. Det är ett större svek mot väljarna. Sen att Sd väljer att rösta likadant är väl inte deras fel. Dessutom röstar de knappast emot propositionerna av samma anledningar som Sd. I frågor vad gäller imigrationspolitik osv skulle de aldrig ställa sig bakom Sd. Det känns som att regeringens frustration i viktiga ideologiska frågor ageras ut i fula anklagelser och smutskastning. Det stör mig något fruktasvärt.

Eder T 


Falska antaganden

Sitter här och förtär mina avokaodomackor till ljudet av radion och judet av rusande tassar mot halt golv;) För övrigt tycker jag att den som kom på att ha russin i bröd var ett geni! Har verkligen inget vettigt att skriva denna morgon.

Något som redan har hunnit störa mig är människor utan någon som helst känsla för att ta på sig kläder när det är kallt. Jag bryr mig inte om de människorna fryser men de lurar resten av oss att bara slänga på oss något lätt när vi springer ner till affären för att handla frukost! Jag pratar givetvis av egen erfarenhet denna morgon. En man står på sin balkong i t-shirt, intar sitt morgonkaffe och kisar mot solen. Detta får mig att tro att det ska vara varmt ute, vilket det inte var för en halvtimme sen när jag gick till affären! P.g.a hans falska antaganden fick jag frysa.

Nae, nu måste jag rusa... Styrbjörn välte vattenskålen... igen

Eder T

Minns tillbaka

Sitter här och minns en förgången tid. Idag kommer en text jag skrev från den tiden. Annars mår jag okej. Haft fruktansvärd magsmärta i helgen... Trodde jag var gravid och hade värkar eller nått;) 
  

Avdelning 25 12/3 -2009 

Vita väggar som viskar hotfulla uppmaningar

Jag har aldrig varit så nära att falla

Luften börjar långsamt ta slut

väggarna kryper allt närmre

Jag viskar tyst på hjälp

Men förgäves då inte ens jag hör

Vart ska jag ta vägen?

Hur ska jag kunna hitta rätt

När själen aldrig varit så vilsen?

Vill bara ta mig bort innan sanningen når fram

Långt bort bakom den likgiltiga dimman

Gömma mig i skalet av mig själv

Förgöra allt som känns,

Allt som får mig att vara människa

Dörrar som smäller av förakt

Samtidigt som en atombomb släpps inom mig

KAOS, PANIK, ÅNGEST och ORO

Allt det äter sakta upp mig inifrån

Fotsteg som dånar i korridoren

Hårda steg som förgör allt som känns tryggt

Mitt huvud kokar över av självförakt

Jag andas febrilt,

In och ut

Jag förs sakta in i dimman

In bakom ljuset

Långt borta inom mig

Dit ingen når eller dömer

Där är jag fastkedjad av mitt självförakt

Men hur långt kan en människa gå?

Sakta sjunker jag in,

Med en enda tanke klar

En stark och målmedveten tanke

Letar hysteriskt efter något att släcka glöden med

Något som får mig att bestigas

Skruvar febrilt bort en lampa av glöd

den värmer i min skakande hand

Släpper,

Krasch,

Splitter

Letar målmedvetet efter den vassaste

Trycker mot huden

Den smutsiga huden av skam
drar till snabbt och känslolöst

En flod av ångest rinner ut

Det glittrar så vackert på handleden

Drar en gång till

Med samma ilska och känsla av hjälplös skam

En forsande flod av röda smaragder

Kaoset börjar lätta

Och nyckeln till mitt inre är plötsligt funnen

Nu ser jag klart igen

Försvinner sakta från all existens

Det är helt – TOMT

Lämnar efter mig en stor röd pöl

Byggd av ångest och rädsla

Sitter kvar i splittret som skulle kunna vara mitt liv

Kvävd i det förflutna,

Längtandes efter framtiden

Eder T


Förhållnings regler;)

Jag tänkte regelbundet börja lägga upp några av de dikter jag skrivit under åren. Men först vill jag bara varna att vissa dikter är väldigt mörka, det är i smärtan jag hittar inspiration. Det är kanske därför jag skrev mer för något/några år sen. Vissa kanske också kan vara triggande för andra med liknande problematik, men jag känner ändå att jag måste kunna skriva vissa grejer i min blogg. Allt kan uppfattas som triggande, bara vetskapen att jag finns. Sen måste jag understryka att jag aldrig skulle lägga upp deprimerande texter när jag faktiskt mår så. Det är texter som är daterade under perioder jag varit väldigt sjuk.

Eder T

Kärlekens krig

När min röst sprack

När dina tårar föll

Insåg jag att jag var fast

Fast i kärlekens förbannelse

 

Jag som aldrig grät,

Grät då

Jag som alltid ville vara fri,

ville fångas då

Jag som alltid har klarat mig själv,

klarade mig inte utan dig

 

Det är tårar i smärta, kärlek och hat

 Vi fann trygghet i en påhittad verklighet

Fastkedjade i varandras självförakt

Snälla sluta lyssna nu,

glöm allt jag inte sa.

 

Vi var ett långsamt gift,

Som förstörde allt vi hade

Vi trodde vi kunde göra vad som helst mot världen

Jag trodde att du alltid skulle vara där

Jag tog dig förgivet

Och du mig

 

Du finns alltid där i mina tankar

Du fängslar mig med dina vackra ord

Snälla släpp taget om mig

Jag orkar inte fler tårar

 

Ditt leende gjorde mig svag

Dina ord födde ett hopp

Din famn fängslade mig

Dina läppar smekte min kind

Dina ögon gjorde mig blind

Vi kommer aldrig bli värda varandra

Alla vet, det är ingen hemlighet

 

Jag orkar inte fler lögner,

Fler vassa tårar i tystnad,

Kalla kårar i mörkret

Jag orkar inte mer…

I ett mörker, i en stund

Snälla riv inte min grund

 

I framtiden ska jag glömma hur långt jag var beredd att gå

Din famn gav mig näring

Dina ögon fick mig att smälta

Ditt leende fick mig att vända om och tro

 

De vackra orden fick mig att börja tänka på en framtid

Ingen sa att det skulle bli lätt,

men att det skulle vara så svårt fanns inte i min värld

Du viskade tre ord

jag var så dum att jag började tro

Jag föll direkt

Oinbjuden, farlig, men alldeles underbar

 Det är du och det är jag.

 

Du måste lämna mina drömmar

Sluta jaga mig på nätterna

Jag behövde dig och du mig

Vill vi hjälpa, så måste vi hjälpa oss själva

 

Det är inte längre tårar

Det är en vana av salt

Du & jag slog oss blodiga mot verkligheten

Mot den vi egentligen borde levt i

Ett farligt vapen blev vår blinda tro

Ett dom, mot ett vi

Allt vi sagt, allt vi gjort blev vår sanning

Det var trygghet, men vad mer?

 

Vi höll ut länge men tillsist stod vi ensamma kvar

Ett varsitt mitt

Och ett varsitt ditt

Vanmaktens ammunition tog slut

 tryckte hål på vår verklighet

Freden blev ett krig

 

Bakom mig finns nu ruiner efter vår strid

Allt för dig

Och allt för mig

Vi svalde varandras sorg

I ett otäckt krig för att få vara i varandras närhet

Jag skyddar mitt hjärta

 Och vågar ej se mig om

 

En öken av tystnad

Med känslorna begravda i sanden

Sålde vi våra hjärtan

Det värsta är inte vad som hände

Utan hur vi gjorde det så skamlöst och enkelt

 

Lyckan är historia nu

Vi är en radioaktivzon, ett minfält

Det är vackert på håll

Men livsfarligt i närbild

Vi satte våra liv på spel för oss

Vände kinderna mot slagen

 

Bakom mitt leende finns inget annat än sorg

Sorgen att någonsin ha träffat dig

Sorgen att förevigt ha förlorat dig

 

Jag vill viska förlåt

Men aldrig var det mitt fel

Och aldrig var det ditt

 

Vi ligger på varsitt håll och andas tystnad

Törstandes efter tryggheten tillsammans

Det var längesen vi pratade om varandra

Det var längesen vi höll om varandra

Det var längesen verkligheten kom ifatt

 

Jag önskar att du var här,

Men hoppas att jag aldrig ser dig när jag vänder mig om

I rädsla för varandra

I rädsla för att aldrig glömma

Vi är ett dödligt giftiga tillsammans

 

Jag kan känna kylan,

Därför lyfter jag aldrig min blick igen

Nu står vi vid frontlinjen

Med insikten att vi aldrig kan bygga det som raserats

Jag vågar inte vara trygg

Därför blundar jag nu för kärleken

Om jag blundar så vet jag att du kommer att gå

Om jag blundar länge nog så finns du inte

 

Jag trodde inte att jag kunde älska,

men då visste jag inte heller att du fanns

Men ska kärlek vara ett krig?

Är inte meningen att vi ska dö för varandra,

Inte ta död på varandra


Mina katter har ätstörningar

Ska försöka börja om på nytt... ta mig ur min bubbla och hoppas på att kunna reparera vänskaper jag förlorat. Jag vill inte isolera mig, men ändå gör jag det gång på gång. Jag vill bara fly från mig, mina tankar och min skam. Men det går inte att fly och tro att känslorna försvinner med tiden.

På tal om annat. Kan katter ta efter sin mattes beteenden? Lilla Annica äter knappt alls och misstänker starkt att hon är anorektiker;) Sen har jag lilla Styrbjörn som hetsäter och kräks.... hum

Eder T

Förväntansfull

Jag kan för den som är intresserad meddela att nu är det äntligen helt klart... fr.om 1/6 bor jag i Silverringen!=)

För övrigt så tycker jag att det är lite tragikomiskt att följa Khadaffis uttalanden. Det måste vara världens största narcissist! På morgonnyheterna hörde jag hur han bestämt hävdade att det inte var uppror i Lybien och att folket älskade honom. Måste vara ganska skönt att tro sig veta att man är störst bäst och vackrast.

Eder T

RSS 2.0