Det brinner i knutarna

Mamma har fått bältros och katten skadat benet. Kan inte en sak hända i taget, snälla gud! Va fan, även om man inte är med i kyrkan och varken har någon kristlig eller annan gudstro så vet man ju aldrig. Gud kan ju finnas ändå. Inte för att det någonsin tidigare har hänt att jag haft fel. Men det skadar aldrig att helgardera sig. Nu när vänsterna har gått i allians med sossarna så måste man ju snacka deras språk, varken säga ja eller nej till saker. Vara så där lätt och lagom.

På tal om religion, det var ju kyrkoval igår. Någon som är med i kyrkan och har koll på hur det gått? Någon som bryr sig? Det är ju ändå en av Sveriges största rörelser. 6 miljoner medlemmar. Så är man medlem borde man bry sig om att gå och rösta. Sverigedemokratern hade inför valet igår hela 4 platser i kyrkomötet! Bryr man sig inte så kan ni lika gärna göra som jag säga nej till en rörelse ni inte 100% kan ställa er bakom. Men nu har ju jag valt att säga nej... det här med att passa in blend gråsossarna går sådär...

Eder T

Tove är sjuk

Tycker synd om mig själv. Influesa eller nått skit. Det känns som om det värker i hela kroppen. Känner mig allmänt svag... usch!

Orkar inte blogga. Har massa åsikter om vaccin och stuff, men det får ni höra när jag blir frisk igen... eller känner mig lite starkare.

Tack för att du finns Annica, älskling<3

 

Eder T


Hjulet rullar men hamstern är död

... Det beskriver mitt tillstånd väldigt bra. Jag går på någon konstig slags energi den här morgonen. Är det någon mer än jag som tycker det är irriterande att mataffären inte öppnar före 9? När man inte kan sova så blir det en himla väntan på allt. Tyckte jag hade legat jättelänge i sängen och försökt sova när jag klev upp kl. 6. Det visade sig att klockan inte var 8 som jag trodde... hade ju legat i fleratimmar och skruvat på mig! Fleratimmar = 1,5tim. Så fel man kan ha. Nu har jag uträttat alla mina ärenden för dagen... Vad ska nu hittas på?!

En annan sak som stör mig är att min katt lyckas tappa bort alla sina leksaker och river runt bland mina ist. Hur kan man tappa bort så mkt råttor och bollar på 34kvm? Det ligger säker ett monster under sängen och livnär sig på dem. Eller så finns det en annan dimenssion av verkligheten dit alla kattleksaker så småningom hamnar. Det finns förmodligen ett hål dit just i min lägenhet. Alternativt så ligger alla under badkaret då min katt av någon anledning gillar att leka i badrummet... bara för att matte inte gillar det.

Lite bitter får även jag vara denna morgon fylld av solsken. Jag är nog förövrigt den enda människa som vill vakna med mulet väder. Jag svär varje morgon när jag inser att solen kommer leta sig in i mina fönster även denna dag. Det blir ju som en bastu här inne!

Eder T

Här blir Lars Ohly smittad?

Sitter och skummar igenom Flamman. Den damp ner i går, men en fullspäckad dag som slutade på Bishop med paradparet Jenny & Anny gjorde att jag ännu ej hunnit läsa den.

Mona Sahlin kan ha drabbats av svininfluensan. Här skakar de hand i Kungsträdgården i söndags när de lanseradeden gemensamma jakten mot makten i valet 2010


Man kan tolka "smittad" hur man vill. Men det jag befarar är att V kommer förlora röster till storebror S i valet. Varför rösta på ett parti med mindre slagkraft när de ändå står för samma saker? Nu gäller det att V står på sig i de frågor där de har chansen att vinna röster. Miljöfrågor är inte rätt för där vinner Mp. Feminism, barnomsorg m.m. Där tror jag svaren ligger. Risken är att antingen de gömms bakom S eller om de är för radikala anses att förstöra samarbetet. Det är svårt för V. Men detta ingår nog i S plan. De klarar inte av att få makten utan stöd från V och Mp, men de vill nog inte veta av så mkt av deras profilfrågor. Nu skulle V behöva Gudrun Schyman... åh, vad jag saknar henne. Hon skulle garanterat röra om lite i grytan!

Eder T

Vad går pengarna till?

Parkeringsavgifterna i stan har höjts med det dubbla. Det tycker jag är bra om det gör att trafiken minskar i stan, men va fan inför trängselskatt ist. Så jag tror inte därför man gjort en så brutal höjning. Det är ju skönt att de ärliga och höjer rejält direkt. Det är ju värre när man smyghöjer med ett par kronor i kvartalet tills det på ett år höjts till det dubbla och lite till. Men var hamnar pengarna? Detta måste ju innebära ett enormt överskott?

Den idén har däremot kollektiv trafiken icke annammat. Där smyghöjs det lite då och då. Nu kostar det 25:- för en ungdom att åka från åby till stan dvs 50 spänn tur och retur! Det är samma där... varför? Vad går pengarna till? Inte går det ju till att förbättra kollektivtrafiken och införa fler turer. Snarare tvärtom... Om man vill att fler ska välja kollektivt så är det inte rätta metoden.

Det här innebär alltså att det är för dyrt för att ta bussen och för dyrt att parkera... därför kör man bil hela tiden och står på tomgång eftersom man ändå snyltar av päronens bil/bensin. Slutsats = sämre i alla asspekter. Så varför höja båda avgifterna? Det enda jag och sofia kom fram till var att det måste varit moderatpacken som kläckt idén... utsugare:P

Eder
T


Hej Mathilda!

Vill gärna hålla kontakten med dig när du är där nere down under. Om du är kvar fortfarande, minns inte när du skulle hem igen:S Men har inte din mailadress:(
Min är [email protected], hör gärna av dig!

Puss gumman!

Your always in my heart...

...Lotta och lilla Annica

Älskar er!


Ett parti schack

En dikt jag skrev till mina anhöriga när jag låg på PIVA...

Det var aldrig en fråga om jag ville delta
Det var heller aldrig en fråga om när
Jag fick inte ens välja färg innan spelet var igång
Svart står för ondskan, hatet, mörkret
Vitt för ljusningen, glädjen, hoppet
Jag fick vitt men med tvekan om att svart egentligen borde tilldelats mig
Varken svart eller vitt är ju egenltigen någon färg
Det är precis som det här spelet
Inga nyanser, gråzoner eller regler
Ett smutsigt spel rakt igenom,
som man vinner eller förgörs i
Ni har blivit spelpjäser i ett spel som ni ej valt att delta i
Ni får se en pjäs efter en annan slås ut
Jag lever i tron om att mina förluster bara drabbar mig
Ett spel där jag har kontrollen att hålla er utanför utan att drabbas
Kontrollen att slutet någon gång blir vackert
Att jag i slutänden har räddat er från spelets brutala regler
Så länge ni bara inte tar min hand
Ger mig råd och stöttning
Jag vill inte att ni ska smittas av mitt smutsiga virus
Det virus som en gång fått spelet att starta
Mitt eget virus
Jag vill vinna utan att ni drabbas av mitt brutala bräckliga val av strategi
Men i paniken blir jag förlamad av monstrets genomtänkta drag
Mig lyckas han lura i varje drag
Jag som trodde jag var bra på schack
Men han har överlistat mig
Nu står min kung helt obevakad mitt framför hans brännande ögon
Jag behöver er hjälp mer än någonsin
Tillsammans kan vi överlista min motståndare
Men hur ska jag kunna lita på att ni inte skadas på kuppen?
Om jag förlorar tilltrots,
har jag då skadat er förevigt?

Mamma började tjuta när hon fick dikten... den gäller inte bara min familj utan alla som bryr sig runt omkring mig. När jag stänger er ute är det för att jag vill skydda er, men jag vet att ni skadas mer av att inte få hjälpa mig mot min sjukdom. Det är faktiskt en sjukdom och inte jag. INTE JAG, SJUKDOM. Det är så lätt att bara identifiera sig med min sjukdom och tro att det är jag. Men jag kan bli fri och så också ni.

Kyss,

Tove


Välkommen till verkligheten

Det var en gång en liten pojke
Med hjärtat fyllt av kärlek
Med fingrar smutsigare än sot
Allt slit för att försörja sin familj
Han växte upp som en arbetare, en familjeförsörjare
När den lilla pojken var 8år sattes ett vapen i hans han

Pang, pang, pang
En död stad
En krater av en förgången tid
Ett litet barn törstar gamarna
Blodigt och brutalt
Kroppar slitna i stycken
Död och glömd
En förtvivlad mor med sitt döende barn i sin famn
Den lilla pojken med ett vapen i sin hand

Har du tid att lyssna?
Eller måste du hinna på toa innan TV-reklamen är slut?
Eller stänger affären snart?
Eller bryr du dig inte tillräckligt mycket?
Valet mellan lättmjölk och mellanmjölk kan ju vara svårt
Det är också svårt att både hinna kissa och fylla chipsskålen i en reklampause
Man måste ju prioritera
Det förstår jag med

Men kapitalismens ständiga jakt stal pojkens liv,
mamman med spädbarnet och
miljoner liv varje dag
Viss känns det sorgligt?
Varför gör du då så mot andra?
De människor har inte tid att vänta på ytterligare en reklampause
För dem gäller det NU

Vill du leva i överflöd när nästan 1 miljard människor lider av kronisk svält?
Varje dag tar du och långsamt kväver en fattig by i tredje världen
Det räcker inte med att skämmas
Jag trodde vi levde i ett nytt millennium
Men det är samma tid med nya siffror
Siffror som går åt fel håll för mer än 1 miljard människor
Välkommen till verkligheten

Eder T


RSS 2.0