Hey ho! Det är något lurt med de där veganerna!

Satt och löste lite fattigdomsproblem i natt så nu är jag lagom trött kan jag lova. Lätt är det inte men jag har nu kommit fram till en lösning, dock en något förenklad sådan;) Det är svårt att vara realistisk när det gäller sådana saker. Men man kan alltid ha visioner och någon gång långt bortom de gråa molnen blir dessa visioner realitet. Men nu ska jag leta reda på min spanskalärare. Ni får vänta med spänning till ikväll helt enkelt.

Tüss! (stavas det så?)
Eder T

Me? I'm sitting here in the night eating toast....

Åh, jag blir så jävla trött. Trött på denna "smygrasism" som vissa väljer att kalla det eller lite "sund främlingsfientlighet". Skulle smygrasism vara en mildare grad av rasism då eller? Det är som att säga att det är okej att vara lite rasist så länge man inte rakar av skallen och joinar en främilingsfientlig grupp. Men jag tror att det är precis den här rasismen som är den farligaste. Den organiserade har vi koll på, man vet vad dom står för. Men den så kallade smygrasismen är något som vi ständigt utsätts för utan att reflektera över det.

Är man uppvuxen i ett samhälle som Åby vet man precis vad det här handlar om. Det handlar om att dra rasistiska skämt på ett grillparty framför sina helylle svenska direktörspolare. Det handlar också om rädsla för att sticka ut ur mängden. Det handlar om att leva i ett homogent samhälle där allt som inte är fint nog ska döljas under ytan. Ett samhälle där alla känner alla. Där det innebär social utfrysning om man inte rättar sig efter ledet. Där det skvallras bakom ryggen på konsum. Ett samhälle som jag flyttade till när jag var sju år och där min familj egentligen aldrig riktigt har passat in.

Jag minns ett av de här så kallade grillpartyna. Mina föräldrar passade egentligen inte in där, men av den anledningen att värdparet hade ungar i samma klass var även de bjudna. Pappa minglade tillsammans med de där direktörsherrarna. Plötsligt drar en av dom ett rasistiskt skämt och pappa blir verkligen illa berörd och självklart förbannad. Det slutade med att mamma och pappa tog ett tidigt farväl på den tillställningen.

I Åby sätts det upp väldigt mycket klistermärken, affischer och det läggs flygblad i brevlådorna från Nationalsocialistiskfront, sverigedemokraterna m.fl. Sånna som jag och min polare ägnar oss åt att ta ner... Det är en heltidssysselsättning vill jag lova. Men att den här propagandan hänger på våra gator är inget som de flesta reflekterar över i Åby. Ung Vänster klistrade då upp sina klistermärken på några stolpar i Åby. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran av det;) Men iaf det ska tilläggas att dessa klistermärken inte på något sätt är stötande mot en speciellt grupp individer. Men jävlar vilket rabalder det blev om det. Insändare och hela köret! Jag har inget emot att människor har en annan åsikt, men snälla någon reagera isf på den nazistpropaganda som normalt sätt hänger på våra gator!

En annan sak som förbryllar mig är var dessa partier får sin fakta ifrån. Vi fick ett flygblad i vår brevlåda där det stod att år 2050 kommer över 50% av sveriges invånare vara av utländsk härkomst. Min första tanke var; "jaha, skulle det vara något negativt?". Sen började jag fundera över hur de definierar utländsk härkomst för alla som har svenskt medborgarskap måste väl ändå definieras som svenskar? Jag tvivlar på att vi om 40år kommer ha en halv befolkning utan svenskt medborgarskap. Har man medborgarskap så är man svensk enligt mig. Jag började fundera på om de menade om man hade föräldrar som tidigare haft ett utländskt medborgarskap fast det skulle ju inte heller stämma. Hur långt tillbaka i leden måste vi gå för att man ska räknas som svensk? För om vi tänker så är ju faktiskt ingen svensk... Vi alla härstammar ju från mesopotamien lr nått.

Mitt förslag: Öppna gränserna för människor. Alla är välkomna hit om de nu vill komma hit, alla får komma här ifrån om de vill det.

Eder T som inte vill något hellre än att flytta ifrån den här hålan

Ett gott skratt förlänger livet

An Israeli doctor says 'Medicine in my country is so advanced that we can take a kidney out of one man, put it in another, and have him looking for work in six weeks.' 

A German doctor says 'That is nothing; we can take a  lung out of one person, put it in another, and have him looking for work  in four weeks.'

A Russian doctor says 'In my country, medicine is so advanced that we can take half a heart out of one person, put it in another, and have them both looking for work in two weeks.'

The Texas doctor, not to be outdone, says 'You guys are way behind, we recently took a man with no brains out of Texas , put him in the White House for eight years, and now half the WORLD is looking for work.'

Eder T

"Med vilka känslor ser den fanatiske vegetarianen på en köttätande växt?"

Sitter här och försöker förstå franska dikter. Det är möe svårt! Fransk är ett himla vackert språk...synd bara att dom ska krångla till det:S

Här kommer en av mina favoriter, som för övrigt inte är alltför svår franska. Me like(Y)

Jacques Prévert
Le message

La porte que quelqu'un a ouverte
La porte que quelqu'un a refermée
La chaise où quelqu'un s'est assis
Le chat que quelqu'un a caressé
Le fruit que quelqu'un a mordu
La lettre que quelqu'un a lue
La chaise que quelqu'un a renversée
La porte que quelqu'un a ouverte
La route où quelqu'un court encore
Le bois que quelqu'un traverse
La rivière où quelqu'un se jette
L'hôpital où quelqu'un est mort.



Eder T

"My father talks to dogs and they send me to a psychologist"

I min ena hand har jag ett glas sojamjölk, bredvid mig ligger katten och sover och på datorn rullar ett avsnitt av Two and a half men. I övrigt sitter jag här och kollar över mina finanser. Det är en mindre rolig historia mina vänner, men sånt som måste göras. Efter andra påminnelsen på räkningarna så börjar det bli dags att ta upp huvudet ur sanden. Men enligt erfarenhet så får man först minst två påminnelser, ett inkassokrav och ett krav från kronofogden innan man faktiskt hamnar hos kronofogden. Jag har personligen bara kommit till inkassokrav men systra mi har lyckats hamna på nästa steg;)

Istället för att hålla hårt i kulorna så spenderar jag mer än vanligt just nu. Idag tog jag två till hål i mitt högra öra. Det blev möe nice=) Imorgon ska jag gå och beställa tid hos tatueraren:D:D Äntligen vet jag hur den ska se ut och var den ska sitta. Men det blir en överraskning;)

I övrigt har jag gått och blivit sjuk. Febrig och dan gick jag och la mig efter skolan (typ 17.00). Jag tänkte inte sova mer än någon timme, men när jag vaknar är klockan 23.20.... ooops! Så nu kan jag självfallet inte sova. Dessutom var det länge sen jag var riktigt förkyld, men nu börjar jag få minnas hur det känns.

Eder T

Scan - När lammen tystnar

Tänkte höra lite med allmänheten vad ni tycker är ett bra & fyndigt namn på en kokbok med veganmat.

Kommentera!

Eder T

"Straff nummer fem upprepas till dess att individen i fråga har lärt sig av sina misstag"

Försöker börja lära sig att förstå. Det är inte alltid lätt att sitta på en vek gren och svaja i osäkerhet om att falla ner handlöst. Men jag försöker kontrollera den osäkerheten så gott jag kan. Antingen står man långt in på grenen där det inte vajar så mkt. Där det inte heller händer så mkt alls. Eller så ställer man sig längst ut på grenens spets i vetskap om att man när som helst kan falla. Varje fall är alltid tyngre än det förra. Efter varje fall bävar man mer och mer för att klättra upp dit upp igen. Tar man sig väl dit och lyckas hålla sig fast hårt känner man vinden i håret och luften i lungorna. Det känns bra.

Idag har Tove försökt klamra sig fast vid den där grenen. Idag har hon lyckats vara produktiv, vilket händer alltför sällan numera. 07.40 var flickan i skolan. Det rimmade väldigt illa på en fredag att dyka upp innan Avni. Att vara först på plats och lyssna på städerskans (konstiga) val av musik kändes inte som jag. Men idag var det en roll jag kunde med stolthet ta på mig. 08.15 var vi i full gång med projektet Team Veggo och innan uret slog tio kunde vi slå igen den butiken med viss stolthet över vår effektivitet.   

Tove börjar också inse att hon går på en skola med sjukt förstående (och bra för den delen) lärare. Det är en sak som är säkert. Idag fick vi använda våra kreativa sidor då inte datasystemet fungerar som det ska. Men sedär vad man kan åstadkomma med en vanlig penna. Det är otroligt. Jag som nästan hade glömt att man faktiskt kan få fram versaler med en sådan mackaper. En tanke som slog mig under dagen: såg jag så förbannat trött ut idag? När t.o.m en lärare man inte förväntar sig påpekar det så var det nog så. De dagar då jag orkar dra på mig marscara är just de dagar jag inte har sovit alls, så det är väl ett tecken min omgivning kan gå efter. Annars tyckte jag att jag höll ihop dagen rätt bra då jag även hann med en redovisning och ett prov på em innan jag begav mig hemåt. Så nu är officiellt Sv B fullbordat:D hell yeah!

Fredagar annars innebär storhandla för Nicole Tove Selberg då ingen av hennes föräldrar orkar. Det är inte helt obehindrat mamma lämnar ifrån sig sitt kontokort till mig att lägga vantarna på. Men ibland betyder det mer att kunna ligga kvar i soffan för föräldrar än att se sin kyl fyllas av sojaprodukter och bönor när ens dotter går loss på Coop. Jag får alltid en liten lista på saker som jag måste köpa och sen kommer de kära visdomsorden från mamma: "handla med förstånd". Det är som att hon vill få mig att få lite dåligt samvete redan innan jag har spenderat hennes pengar på massa mat jag vill ha. Detta är säker ett trix man fick lära sig på BB. Jag är ju faktiskt tillräckligt vuxen nu för att kunna ta ansvar för inköp, ekonomi och andras viljor..... humpf. Sedvanligt var det världens röra på Coop-parkeringen även denna fredag. Alla handlar på fredagar, vilket bidrar till viss frustration hos Tove. Har ni tänkt på att vi kacklar runt på stormarknader som en skock maniska höns? Det är en viss skillnad på de som går in på stormarknaden och de som går därifrån med fyllda papperskassar. In går man med stress, lite lätt irritation över att alla självklart ska handla just nu och ett ganska pissigt humör för att någon kollega har irriterat en under veckan. När folk väl är klara och ska gå ut kan leenden anas och ett lugn över att äntligen kunna ta helg. Så är även fallet för Tove.

Fredagen avslutas oftast med att sova framför TV:n innan man tar en vända via datorn till sängen. Lagom tills man har kommit till det läget att man ska lägga sig för att sova så har man piggnat till igen. Idag är en helt vanlig fredag...

Eder T, som undrar om man börjar bli vuxen när man faktiskt tycker att det är tanken som räknas när man får/ger presenter?

"You've got to split her from the herd"

Tycker det är lite komiskt att folk köper alla politiska utspel jag gör men kommenterar massor när det gäller ploj grejer;) Men det är ju bra om alla tycker som jag.... tror dock inte att alla gör det men det är väl ingen som orkar med lite ljuv argumentation:P Gillar annars att tjafsa lite mina vänner=)

Eder T

Ljuva morgonstund

Ack och ve. Jag gick som en stolt viking upp 06.30 utan det minsta klagomål idag. Tar den smockade 7.30 bussen och lyckas dagen till ära få en sittplats:D Bussen har en tendens att bli tommare ju längre in på läsåret det går. Efter att ha mött mörkret och kylan denna frostiga morgon ser jag äntligen den blåa porten (i folkmun; porten till helvetet). Dagens enda lektion var träningslära... trodde jag iaf. Det visade sig att dagens enda lektion inte var träningslära. Det var tydligen idrottspsykologi idag till min stora fasa. När detta uppenbarade sig för mig satte jag nästan tungan i halsen. Jag som tyckte att jag var så duktig som gick upp så tidigt för att komma på en enda lektion, som visade sig vara obefintlig mina vänner. Nu sitter jag i skolan men inte mig emot... nej nej jag fullkomligt  hatar älskar tidiga mornar:D Nu ska jag bara lista ut vilken buss som passar bäst att ta tillbaka hem under täcket.

over and out
Eder T


Nu kom jag på en rolig grej till en rolig liten tjej

Woho! Geografiuppdrag....

Poesi igen...

En känsla av obehag
sprider sig som en epedemi
En epedemi av hat
som raserar det som byggts
En liten salt droppe av blod
En epedemi av skam
som som längtar efter att förstöra
En liten flod av minnen

Det ger mig näring att växta
likt solens strålar över en liten grön planta
Det värmer mig när jag är frusen
likt min mors ömma vårdande famn
Men min själ kyler illa kvickt
så fort jag ger efter den där lilla känslan
Det är bara min känsla
Min känsla av svek...

Eder T


Hooked on a feeling

Känner att jag har varit väldigt dålig på att delge mina tankar den senaste tiden. Jag skyller det på datasystemet, som allt annat görs just nu:P


Mina tankar angående zeitgeist vill jag börja med att delge er. Det var en mkt tänkvärd film även om kanske inget var sant. Det är svårt det där med sant och falskt.... bara teorier alltihop egentligen. Allt som man inte har varit med om kan man inte veta om det är sant eller inte. Och allt som man har varit med om kan man inte heller veta om det är sant då ens sinnen kan ha fel. Sanning är ett diffust uttryck... men men låt oss tala lite sanning och osanning. Vad man bör veta är ju att filmen bara tar upp de bevis som stärker deras teorier och de lämnar säkert mkt utanför.

Del 1 av filmen om den kristna tron var intressant ur många perspektiv. Jag bör kanske tillägga att jag är uppvuxen i en familj där ingen är med i Svenska kyrkan och där jag själv valde att gå ur när jag fyllde 15 istället för att konfirmera mig som alla andra gjorde. Det kanske gör att jag är lite oförstående i den här frågan... jag vet inte. Men min uppfattning är iaf att inget är sant av det som står i Bibeln. Det är gudasagor för att skapa lite trygghet och mening i våra liv. Dessa gudasagor började utnyttjas av kungar, kyrkan och adeln för att befästa deras makt och för att legitimera orättvisor i samhället. Att kristendomen liksom alla andra religioner ursprungligen kommer från någon slags hedninsk soldyrkan är väl rätt troligt enligt mig. Sen tycker jag inte att det är något fel att tro på en religion sålänge man slipper att tro på den och sålänge det valet också är respekterat. Vad jag tycker att många religioner, inte minst kristendomen, är så intoleranta. Använd religionen som ett förhållningssätt till livet och inte en sanning rakt av, enligt mig. Själv tror jag att det inte finns någon mening med livet eller något liv efter döden. Vi kan helt enkelt inte acceptera att allt bara är och att ingenting egentligen finns.

Del 2 handlade om World Trade Center och att det eventuellt var ett insiderjobb. Troligt? Ja, faktiskt... Det gör mig inte förvånad. Man ska ju veta att vapenmarknaden drar in sjukt mkt pengar. Efter droghandeln så kommer den som nummer två. USA hade inte varit i krig på länge, vapenmarknaden var på nergång. Det var dags att göra något. Man startade ett krig mot terrorismen. Det är en teori.... Att Usama bin Ladin skulle skicka massa gamla dammiga VHS på sig själv känns som taget ur en amerikansk actionrulle.

En annan teori är att man använder skrämselpropaganda för att kontrollera befolkningen. Rädsla och tragedi har en förmåga att ena en nation. Dessutom gör det att man kan få med befolkningen på exempelvis krig i ren hämndlyster eller rädsla.

En annan teori är den klassiska med oljan, vilket säkert stämmer delvis. Att makten över oljan började hamna i någon annans händer är ingen hemlighet. Det hade varit några år med fred i regionen och mellanöstern var påväg att ta sig ur många av sina kriser. Man började lyckas ena sin befolkning... mkt hotande för stormakten USA. Hela det amerikanska samhället bygger på olja och klimatförändringar. Det finns en anledning till att USA vägrar skriva på miljöavtal. Dels tjänar man stora pengar på oljan i USA. Dels är hela samhället byggt på olja. Men genom klimatförändringarna så lyckas man ju kontrollera världen. Genom klimatförändringarna så splittrar man befolkningar, man gör så att många människor lever i handlingsförlamning utan någon makt. Det handlar om ett strategiskt knep för USA:s del... säkert för hela västvärlden. Asien är en region som drabbas hårt av klimatförändringarna och är kanske den region som skulle kunna vara maktenscentrum i världen. Men genom att de bara fokuserar på att ta sig ur miljö och fattigdomsproblem, genom att de aldrig får chansen, kan vi och USA ha makt och kontroll över världen. USA drabbas också av klimatförändringarna men inte lika hårt. I utbyte får man en splittrad, orättvis värld som är lätt att kontrollera även om det bara skulle hålla i 100 år till.

Del 3 handlade om den amerikanska ekonomin, dess centralbank, diverse direktörer och deras dollar. Jag kan inte uttala mig så mkt angående det. Är inte så kunnig i den amerikanska valutan, men ska absolut göra lite research angående det så återkommer jag.

På återseende!

Eder T

Ojojoj mina idéer flödar!

Känner hur mina konspiraionsteorier flödar i huvudet! Har sett en film idag, en möe bra sådan dessutom. Kommer inte ihåg så här på rak arm vad den heter, men ska försöka komma fram till det. Den hamnar i högen "bra filmer vi fått se i skolan" tillsammans med Surplus(Sh C) och en dokumentär om Fox News(Sh B).

Jag tänker dra mina teorier imorgon angående filmen samt en liten egen tanke jag har om USA, kontroll, klimatförändringar och olja. Den teorin är kanske inte är orginell, vem vet, men det är en teori! Men ni får vänta med spänning tills imorgon mina vänner.... håll ut för nu ska jag däcka i säng!

Klockan ringer 06.15 imorn btw... JOBBA!!!

Eder T

Jag har köpt mig en förpackning lycka!

Jake: Hey! I'm sleeping!

Charlie: Sleep in school like everybody else


Så kommer det förmodligen bli för mig imorgon. Jag har kommit in i ett litet plugg stim som jag gärna vill avsluta innan jag går till sängs... men vi får se hur det blir med det.

Ska man skratta eller gråta åt livet? Ja, det är frågan. Så länge det inte finns en likgiltig inställning så finns det alltid hopp. Likgiltighet är den värsta känslan. Den är svårt att ta sig ur. Undra om det ens är en känsla eller om det snarare är ett tillstånd. Jag har funderat på det ett tag. Eftersom likgiltighet går ut på att inte känna någonting alls så kan det inte vara en känsla. Ändå säger man att man känner likgiltighet. Säger man så kan det alltså inte vara likgiltighet. Är man likgiltig kan man inte ens fundera över att det är en känsla. Då är man bara där. Börjar man känna efter så är det något annat. Då finns det hopp.

Det är sånt knäckebröd vi bjuder på när gäster kommer (Citerat mig själv när systeryster varnar mig för att äta knäcket som ligger framme i brödkorgen). Min katt gillar att äta och leka med allt, mkt mer än så behöver jag nog inte skriva.

Eder T


"vi har en statsminister som inte kan ta orden folkrätt, mänskliga rättigheter eller fördömande i sin mun när han pratar om situationen i Gaza. Det är häpnadsväckande svagt"

Way to go Ohly!!!:D:D Vi behöver en statsminister som dig. Reinfeldt är en liten vekling (i bästa mumintrollform dock). Haha det var kul att se vår käre statsministers sammanbitna min må ni tro=)

Nu ska jag se Partiledardebatten i repris... so long suckers!

Eder T

Dessa nätverk!

Jag har blivit jobbigt medveten om hur mycket som hänger på att man har internetanslutning. Skolans nätverk fungerar inte och helt plötsligt har hela den världen rasat samman. Ingen kan göra någonting och Old school med papper och penna känns väldigt långt borta. När jag sedan vaknade i morse funkar helt plötsligt inte vårt trådlösa nätverk. Våra bärbara datorer fungerar inte alls och jag inser plötsligt hur handikappad jag är utan dem. Jag kan helt plötsligt inte se på Two and a half men på datorn som jag hade planerat att göra ett litet uppvaknande till. Jag kan heller inte betala räkningar, kolla upp telefonnummer eller plugga. Jag känner en plötslig känsla av tristess. Därmed beslutar jag mig för att kliva upp ur min varma säng för att gå ner till den stationära... Tror ni den fungerar? Nae... Jag inser ganska snart att jag inte ens kan laga mat utan datorn då jag måste kolla upp ett recept. Illa? JA

Efter mkt om och men har jag nu lyckats lösa vårt anslutningsproblem. En sladd satt lite löst och min katt Rudolf är starkt misstänkt....

Eder T, som tydligen ska vara glad att hon bor i Åby och inte Finspång... vilket hon är, men av helt andra skäl än just nätverk och anslutningar.
 


Ormar är djurens motsvarighet till Al-Quida

Citerat min käre syster Anny

Örn = en form av lärka!

Övervakare.... Sex!
Om man är ensam kvar... Sex!

Har haft julklappsbyte och mys med mina tjejor idag. Vi spelade då det eftertraktade spelat TABU:D Vilket innebär att man ska förklara ord för sin medspelare utan att använda en rad ord som står på kortet. Det går möe hett till vill jag lova. Malin och Mys svar på allt är sex.... även Malins eminenta beskrivning av en örn skall icke förglömmas!

Eder T

Jag skäms för oss alla

Jag hatar krig. Jag bokstavligen hatar det. Sen när har någonsin några andra än civilbefolkningen tagit skada av krig? Hur kan det ens finnas några argument för att föra krig? För att ta livet av tusentals oskyldiga människor? När det gäller krig så handlar det inte om vem som har rätt eller fel. Det handlar om liv. Oskyldiga sådana. Att stimulera vapenmarknaden, att testa nya vapen, att göra strategiska och ekonomiska erövringar osv är bara patetiska och sorgliga anledningar till att vilja ta en annan människas liv. För mig handlar det om ren ondska. Det handlar om feghet och saknad av empati.

Det som sker på Gaza är inget annat än ett folkmord. Jag försvarar inte Hamas... absolut inte. De gör många fel de också. Men skillnaden är att de inte har samma resurser och möjligheter att försvara sig som Israel. Israel för ett krig mot en befolkning som är instängt i ett litet litet område. Där arbetslöheten är över 70%. Där människor lever i misär och svält. Där ett litet barn får se hela sin familj sprängas i bitar. Ändå är det Israel som har omvärldens stöd. Ändå är det Israel som stöttas både ekonomiskt och politiskt (i övrigt) av västvärlden. Det är Hamas som är bovarna, trots att de är folkligt valda av den palestinska befolkningen. FN har dragit dig undan, som vanligt. All utländsk media och alla utländska medborgare har skövlats ut från Gaza. Det innebär att Israel kan göra precis vad de vill mot denna lilla befolkning utan att omvärlden har någon insyn. De kan föra folkrättsbrott varje dag emedan det enda vi kan göra är att rapportera utifrån israeliskt perspektiv. Allt detta mycket systematiskt planerat.

Människorna som lever på Gaza skulle inte kunna ta sig därifrån även om de skulle vilja. De är instängda av en hög mur till gränsen mot Israel. Till den andra gränsen, mot egypten, är de instängda av ett högt stängsel. Där inne lever palestinier, men att säga att de lever är väl att ta i. De lever inte... Det är inget liv någon människa någonsin ska få behöva uppleva. Detta om något kan jämföras och liknas vid koncentrationslägren under andra världskriget. Folk undrar hur det kunde hända? Varför människor inte sa ifrån då? Då undrar jag nu hur du kan sitta i din bekväma stol och hålla käft denna gång när det sker ett folkmord. Vi, alla som inte säger ifrån, är mördare. Så enkel är sanningen! Palestinierna på Gaza har inga resurser, inget stöd från de rika länderna i väst. Fy fan, jag skäms. Jag blir äcklad.

Jag försöker få människor att förstå att Israel inte kommer kunna fortsätta utan omvärldens stöd. Vad vi behöver göra är bara att säga ett litet nej och föra samma samma sanktioner som vi gör mot palestina. Det är inte så svårt. Det du kan göra t.ex är att inte köpa exempelvis varor som kommer från Israel (t.ex Sharonfrukter - Anna Wibrant:P).  Du kan göra möe om du vill. Frågan är: vill du? Jag skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag höll käft... uppenbarligen tänker inte alla som jag. Äckligt....


Eder T

Parrtypinglan!

Saknar min lilla parrtypingla! Fick ett sms förut... en ciderkanna var slut och jag är inte där med min öppna strupe=(


Du får festa för mig också, min käre vän! Kyssar till dej.

Det är bara att vänja sig Tove. Den vita månaden har inte ens börjat...


Turnaround, Every now and then I get a
little bit restless and I dream of something wild
Turnaround, Every now and then I get a
little bit helpless and I'm lying like a child in your arms
Turnaround, Every now and then I get a
little bit angry and I know I've got to get out and cry
Turnaround, Every now and then I get a
little bit terrified but then I see the look in your eyes
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart
Turnaround bright eyes, Every now and
then I fall apart


And I need you now tonight
And I need you more than ever
And if you'll only hold me tight
We'll be holding on forever
And we'll only be making it right
Cause we'll never be wrong together
We can take it to the end of the line
Your love is like a shadow on me all of the time
I don't know what to do and I'm always in the dark
We're living in a powder keg and giving off sparks
I really need you tonight
Forever's gonna start tonight
Forever's gonna start tonight


När jag gör comeback så ska vi sätta den här som aldrig förr!! Med nya dans moves!!

Eder T

Länge leve!

Länge leve Tove, paradkonungen! Jag har hittat mina Sv B papper. Mia, lite tacksamhet tack!:P Jag, Tove Selberg, har nu makten i mina händer då min käre lärare inte behagade hålla reda på sina Sv B papper. Men som den intelligenta kvinna (ja, jag betraktar mig numera som kvinna och inte FLICKA) jag är så håller jag självklart reda på mina papper. Tilläggas bör nog att jag har letat i två dar och att jag i frustration hade gett upp hoppet när de uppenbarade sig för mig. I en pärm!! Sen när har jag börjat lägga in papper i pärmar?!  Den frågan är fortfarande en olöst gåta mina vänner. Men antagligen fick jag ett sånt där ryck i somras - att jag skulle börja arkivera mina papper i snygga och smarta system. Dom där "dags att organisera mitt liv- rycken" kommer med jämna mellanrum. Men var enda gång jag gör dem så hittar jag inte mina grejer. Det är alltså dags att bara inse att mitt liv i det organiserade kaoset passar mig bättre. Hade jag bara slängt papprena i den där högen som jag uppenbarligen slängt alla andra papper i så hade jag besparat mig själv dagar av letande. Jag ska aldrig mer försöka bryta några ovanor. De är uppenbarligen bara bra vanor. Vanor som gör mig till mig:D... lr nått

Eder T

The D Day

Var uppe i ottan idag för just det där.... Det där som jag fruktar. Det där som får tarmarna att vrida sig i magen. Men nu var det gjort och tarmarna vred sig inte allför mkt.

Sitter och bläddrar i min favorit bok - 1984 av Orwell. Best book ever. Läs den om du får chansen. Den kräver lite kunskap och lite eftertanke men utan att vara svår läst. Jag kan läsa den om och om igen. Varje gång jag bläddrar blir den bara bättre och bättre. Jag tror det är en bok fler skulle behöva läsa för att förstå. Förstå hur farligt ett övervakningssamhälle kan bli. Förstå hur meningslöst ett sådant liv blir. Bort med FRA, övervakningskameror och liknande. In med integritet!

Länge leve integriteten!

Eder T

Olyckssyster


Om vi är lätt förvirrade om allting är på glid
Då behöver jag min syster,
jag behöver henne så.

Det var så länge sen sist.
Saknar dig så<3

Det är nog bara du och jag som kommer förstå det här inlägget, men det skiter jag i. Idag vill jag inte vara offentlig. Idag vill jag vara personlig. Idag vill jag vara din vän.

Din Tove

Taking that road again

Jaha då var jag i det läget igen... 4 uppdrag, en vanlig uppgift, en bokanalys och ett prov på 24 timmar. Jag börjar imorn!
Nu blir det JVM för hela slanten... i hockey för er mindre allmänbildade:P

Eder T

2008 is never coming back

Här kommer något slags tappert försök att sammanfatta 2008

Jag har mått möe bra...


... och möe dåligt



Jag har fått en ny kärlek...


...och förlorat en annan


Jag har demonstrerat...

... och jag har varit på konserter



Jag har varit i Norrland...


...och i NY


Jag har semestrat i Skåne...

... och slitit på Sports Camp



Jag har gjort en del misstag...

... men sett andra göra fler!




Jag har festat möe...

...och tränat möe


Jag har fått nya vänner...


...och haft möe kul med de gamla vännerna



Jag har förnyat gammal vänskap...


... och funnit vänskap hos sådana som funnits i mitt liv länge


Jag har bott själv på Bosön...

... och flyttat hem igen till Gästgivarevägen


Jag har åkt skidor...

... och jag har solat


Jag har firat lill-jul...


...och besökt Skansen


Jag har gått långa promenader...

... och legat möe i sängen
 


Jag har varit på tränarutbildningar...

...och jag har varit tränare



Jag har cyklat möe...

... och träffat släkten nästa lika möe



Jag har haft ett fågelbo som granne...

...Sen har det även blivit en del plugg!


GOTT NYTT ÅR på er alla!

Eder T

Morgonstund har guld i mun...

... my ass!

Usch, blä och fy. Jag gillar helt enkelt inte mornar. Vaknade helt av mig själv kl 08.30. Detta för min del är tillbaka till "sova-5 tim- per-natt-mönstret". Är det pensionärsvarning att gå upp tidigt på morgonen? Dessutom, vad gör man en tidig morgon? Ens vänner vaknar inte till liv än på några timmar, nada på TV, har inte hänt någon nytt på facebook sen 03 i natt, ingen är hemma, plugga kan man inte göra så här dags (dödssynd på den) och alldeles för kallt är det för en morgonpromme.

Btw kom till en insikt igår. Vad bortskämda vi är. Vi tar så möe för givet. En vanlig medelsvensson lever ett liv som många människor inte ens skulle kunna drömma om. Men jag klagar inte. Jag önskar bara att de välfärden kunde omfamna mer människor än 1 % av jordens befolkning. Uppenbarligen hjälper det oss inte att vi har hög matriel standard i våra liv. Vi har aldrig mått sämre psykiskt, tro det eller ej. Det som enligt mig är mest oroande är att unga människor, främst unga kvinnor, mår allra sämst och är den grupp inom den psykiska ohälsan som ökar mest. De som mår sämst i samhället är kvinnliga 80-talister. Vi som ska ta över så småningom... känns bra. Som jag brukar säga: Lycka går inte att köpas för pengar, men däremot lyckopiller;) 

Eder T

Nu går jag i ide

Det är kallt och alldeles för lite SNÖ. Inte ens skidor kan åkas=( Då är det lika bra att gå i ide på en gång... Jag vill ha mer SNÖ!!! Jag praktiskt taget älskar SNÖ!!!:D Istället för skidor fick jag gå en promme med Sofia. Ibland får man offra sig för sekten, sånt är livet;) Kallt och ruggigt var det i solskenet. Inte möe vettigt fick vi sagt heller... kanske som vanligt då(?)

Ytterligare en anledning till att gå i ide är IKEA och deras möbler som de envisas med att man ska sätta ihop alldeles på egen hand. Jag har i timmar nu satt ihop två bokhyllor och ett helhjärtat försök till att sätta ihop ett bord med tillhörande stolar. Det går bara inte att få ihop det där förbannade bordet!!! Hur svårt kan det vara för IKEA att tillverka möbler som redan är ihopsatta. Jag tror inte att det handlar om att tillverkningskostnaderna blir högre om så vore fallet. Det borde vara lika dyrt att tillverka ihopsättningsbara möbler och utveckla ihosättningtekniken. Nae, det handlar snarare om tradition. Om IKEA skulle tillverka färdiga möbler skulle hela deras image förstöras. Vi, stolta IKEA handlare, vill ha det på det gamla vanliga sättet. Det vill säga timmar av frustration i och med ihopsättningen av möblerna. Det är så det ska vara helt enkelt. Ingrott i våra hjärtan ska vi engagera hela familjen i IKEA instruktioner. Hallelulja! Att det är en svensk som har kommit på den smarta idén att vi ska sätta ihop möblerna själva är inte förvånande. Rationella, logiska och göra-själv-saker är helylle svenskt.

Iaf mitt bord var fint i affären. Frågan är dock om det någonsin kommer ända upp ur kartongen...



Kallas i IKEA-världen för FUSION. Möe snyggt om ni frågar mig!

Eder T

Jag knäckte koden!

Vad tycks? Om min nya bloggdesign alltså. Är stolt över mig själv att jag har knäckt koderna hur man ska göra om den... HELT på egen hand ska tilläggas.

Själv är jag lite krasslig.... jag som hade velat springa häck idag=( Men det kommer fler chanser! Förhoppningsvis kan jag träna redan imorn. Mamma ska ta med mig till IKEA idag ist. Det gör mig lite gladare iaf:D

Btw familjen... stark insats i Kläppen!

So long suckers! Nu tänker jag vara en sån där jobbig matrialist som sucktar efter inredningsprylar på IKEA.

Eder T

Borta bra men hemma bäst!

Efter ett par timmars reflektion går det att konstatera att resan till Kläppen blev möe bra! Trött och sliten är jag men det var det värt.

I tisdags bar det iväg och efter nio timmar var vi framme i Kläppen:P Många diskussioner om både bankrån och andra kriminella handlingar blev det innan vi skymtade Kläppen. Vi hade kört fel några gånger, men klockan 03.00 var vi äntligen i säng på Transtrands kursgård. Wohoo!

Vaknandes på nyår lyckades jag få till ett bra grepp runt Sofias lår. Ja, hon har alltid varit lite utav den perversa sorten vill jag lova! Man vet aldrig var hon har sina fingrar. Det är ju så att man måste knipa ihop benen emellanåt så att man inte får en fjärkontroll uppkörd i paradiset:P Nyår var sedan mysigt förutom att jag var lite krasslig så för min del blev det en nykter tillställning (mindre paradigt). Jag hade ju tänkt att dränka ångesten från det gångna året med möe alkohol;) Haha, men dom trodde ju att jag och Sofia var packade som jag vet inte vad iaf. Bara för att man är lite busig:P Jag och Sofia har gjort den insikten att vi båda nog är lika dumma i huvet och att det är därför vi blir som vi blir. Annars var det en mkt sofistikerad nyårsafton in dah Kläpps. God mat, trevligt sällskap, raketer och nya löften. Jag har införskaffat mig två nyårslöften:

-Jag ska börja dricka mer
-Jag ska bli hög

Möe paradiga nyårslöften om ni frågar mig. Konkreta, målmedvetna och djärva, precis som de ska va.

Nyårsdagen blev en morgon i sängen detta till trots att Jasse försökte jaga upp oss möe för tidigt. Men vi lyckades klamra oss fast i våra sängar. Jag ska inte säga att jag inte tänkte tanken på att klappa till henne emellanåt, men jag lyckades behärska mig:P Som min käre far skulle sagt: Det finns två alternativ. Antingen håller man käft eller så smäller det;) HAHAXD

När Jasse väl lyckats få upp oss så bar det iväg i kylan och ut i backarna. Efter att jag hyrt skidor och köpt liftkort så kände jag mig praktiskt taget rånad. Utsugare hela bunten är vad de är! Men vi lyckades snylta möe mat under resan så det jämnar ut sig skulle jag tro. Backarna då? Jo, de var helt ok. Lite trist att inte alla var öppna bara, men det blidde både lite grönt och lite svart innan resan var slut.


Nyårsdagen somnade alla tidigt och till mitt stora förtret har jag kommit till en insikt med lite pensionärsvarning på. Jag kan inte sova mer än 5timmar! Sedan vaknar jag och är pigg och redo för en ny dag att slå mig under bältet. Så på avresedagen den 2/1 vaknade jag 04.30. Det är ganska tråkigt vid den tiden då dels inte så många är vakna och dels det går väldigt lite program på TV. Innan klockan hade slagit 06.00 hade jag redan hunnit se några dåliga komedier och hunnit äta frulle. Straxt efter 6 började det rulla ett par Vänneravsnitt till min stora lycka. Min morgon var räddad. När jag även sett nyheterna ett X antal gånger beslöt jag mig för att leva lite rövare i vårt rum så att de andra skulle vakna.

I backen sen på föörmiddagen möttes jag av både Jesper och Sofie=) Möe kul! Då blev det äntligen lite vildare körning och lite svartare backar. Inte för att mina två andra kompanjoner inte är mästare på sina skidor, men ibland är det kul att även testa på lite djärvare backar;) Detta till trots att jag fick reda på att Sofia minsann hade bemästrat en röd backe denna dag(Y).

För att undvika snöstormen begav vi oss iväg hemåt redan efter lunch. Nu ville vi hem så fort som möjligt och jag tror minsann att vi lyckades reducera restiden med tre timmar:P Friskt humör skulle jag säga! Sammanfattningsvis kan man säga att kylan inte lyckades ta oss denna gång. Även om den gjorde många bra försök då termometern visade förbi -20.

Borta bra, men hemma bäst!
Eder T, imorgon börjar verkligheten

RSS 2.0