Besviken och vilsen

Lullig i huvudet... Kommer inte ihåg nått från den här veckan nästan. Allt är bara ett lulligt kaos. När jag vaknade imorse hade jag ingen aning om vilken dag det var. När jag kom på att det var onsdag så fick jag en obehags känsla av att ha missat gruppen en vecka till. Men nu när jag tänker efter så var jag på gruppen, men minns inte vad jag sagt eller vad vi gjorde.

Blev så ledsen idag. Det här är andra gången det blev inställt med Jessica. För 2v sen var det ett missförstånd som ställde till det. Jag har varit lite små förbannad sen dess, men mest ledsen för de få gånger jag träffar henne betyder så oerhört mkt för mig. Det var min första kontakt inom psykiatrin och den som känner mig bäst. Idag ringde de från norra och sa att hon fått förhinder. Då känner jag mig så liten och obetydlig. Jag vet att jag inte ska känna så men kan inte låta bli. Det är bara en stor omställning för mig att träffa henne varannan vecka från att i perioder pratat med henne dagligen. En sån här grej kan förstöra hela dagen och veckan för mig.

Eder T

Life is beautiful

Inser sakta men säkert att livet faktiskt kan vara ganska vackert och härligt. Trots senaste tidens bakslag är jag säker på en sak att jag kan stå emot impulser trots att känslan säger tvärtom. Att jag vill leva.

Varit hos mina päron, pallat deras äpplen, vilat upp mig och hunnit längta hem=)

I lördags var jag på en manifestation mot sd. Det kändes skönt att orka bidra med lite samhällsengagemang, vilket jag varit lite dålig på den senaste tiden. Drömmer fortfarande om att förändra världen;) När jag är klar med all terapi och dåligt måeende lovar jag mig själv och er andra att jag ska ge den drömmen ett försök.

Eder T

You can’t quit until you try
You can’t live until you die
You can’t learn to tell the truth
Until you learn to lie


Under ytan men inte drunknat

Blir så förbannad och ledsen på mig själv=( Varit nere i en depressiv svacka som känts omöjlig att ta sig ur. Jag isolerar mig i min lägenhet, blir nästan apatisk, svarar inte i telefon eller dörren. Orkar inte bry mig om nått. Försummar verkligen mina vänner. Måste försöka reparera det här. Saknar mina vänner och vill inte riskera att förlora dem. Känner mig som en stor fet idiot och vill inte att någon ska ta det personligt. Förlåt mig...

Struntat i medicinerna nu ett tag, jävligt korkat. Men får för mig sånt ibland när saker går för bra. Då blir jag ju verkligen inte knäppare än vad jag redan är(ironi). Men idag ska jag till Pia och försöka få lite struktur. Struntade i gruppen den här veckan och struntat i att svara i telefon fram till igår. Boendestöd har jag inte släppt in på säkert en månad. Bra jobbat Tove(ironi igen). Men men depressionerna brukar varvas av maniska perioder. De är väl inte alltid det rationellaste då jag får för mig skumma grejer, men fattar inte konsekvenserna förrän senare och mår inte lika skit just då.

Nog om mig... Lill killen har vuxit till sig rejält. Han är 2v gammal nu och ser precis ut som sin mor. Det där lät som jag hade gått och fött barn, haha;) Pratar såklart om kattungen. Han har öppnat ögonen helt nu och snart kommer mamma Annica få det tufft med barnuppfostran. Lill killen kommer få det tufft också då hennes uppfostringsmedtoder är brutala! Mina två ögonstenar som gjort att jag inte drunknat trots att jag varit under ytan. Man skulle kunna säga att dom ger mig hjärt och lungräddning när jag inte orkar andas själv. Eller gälar att andas med när jag befinner mig fastkedjad på botten av de djupaste hav om man så vill;) Gillar att leka med ord, men nu får det va nog.

Eder T

Valanalys... lr nått;)

Det kan inte undgått någon att sd kom in i riksdagen. Dessutom får de även en vågmästarroll då Alliansen ej fick egen majoritet. Det här är skrämmande och att rasismen finns även i "fina" Sverige är knappast något vi kan blunda för. "Vanliga Svenssons" står för dessa främlingsfientliga värderingar.

Satt under valvakan under chock. Att Maud och Björklund hoppar av glädje för att de vunnit valet är ännu mer skrämmande. Att se valet som en vinst när sd står som vågmästare äcklar mig. Eftersom Alliansen ej har egen majoritet kan de inte bilda regering utan stöd från något annat parti. Rödgröna gjorde klart att de fortsätter sitt samarbete, vilket innebär att det stödparti de kan få är sd.

Lars Ohly agerande var det enda som glädje mig den natten. Han vägrade sminka sig och diskutera med rasister, vilket han gjorde mkt klart för Luuk när han klev in i TV-huset. Tack för att min röst aldrig kommer ge efter för främlingsientligheten.

Att Maud Olofsson sedan skyller på oppositionen att främlingsfientligheten och sd kommit in i riksdagen gör mig ännu mer förbannad:@ Visst, alla har ansvar för det. Men de som regering, de som styrt Sverige, skyller ifrån sig och inte tar ansvar, det yttersta ansvaret... jag är mållös. Jag tror det finns flera orsaker till den här utvecklingen t.ex den ekonomiska krisen, men alliansens politik att fördärva välfärden genom utförsäkringar m.m. och en iskall syn på människor som giriga fuskare har knappast gjort saken bättre. Ökade klyftor i samhället där människor känner sig svikna, misstrodda är ett samhälle som skapar förakt. Förakt mot politiker, samhället i stort och letar syndabockar. Människor vänds emot varandra. Välfärd för alla med skyddsnät och human människosyn tror jag också leder till mindre förakt och misstro. Ett sånt samhälle behöver inte leta syndabockar. Sverige har visat historiskt vara ett samhälle där främlingsfientligheten inte varit speciellt organiserad.

Det jag hoppas på nu är att det politiska läget kommer splittra regeringen. För oavsett hur alliansen gör kommer många tår trampas på. Egen majoritet hade gjort det så mkt enklare för dem. Dessutom håller jag tummar och tår för en hel rad med skandaler för sd. Det här kommer bli spännande... Om fyra år har vi en ny rödgrön regering. Bara att hoppas på att regeringen inte hinner fördärva hela vår välfärd till dess.

Eder T

Valdagen

Vaknade kl 5 imorse. Framsteg! Ville gå och rösta då, men fick snällt vänta till 8. Efter ett besök i vallokalen och tre kuvert med röster på vänsterpartiet begav jag mig till Konsum. Laddade upp med avocado och fetaost mackor valdagen till ära=) Hörda på nyheterna igår att hela 19% av röstarna var osäkra, vilket innebär att det kommer bli spännande in i det längsta. Så gå och rösta! Demokrati innebär inte bara rättigheter utan också skyldigheter. Sverige är ett av de fåtalet länder där hela befolkningen faktiskt 4:e år kan göra sin röst hörd och varje röst är lika mycket värd.

Eder T

Ibland vill jag bara strypa min katt

Regnet står som spön i backen, jag är astrött och min katt skriker konstant efter uppmärksamhet. Något som är positivt är att jag inte är baki iaf. Med tanke på gårdagens alkoholintag borde jag dock vara det. Men blir aldrig bakis oavsett om jag super skallen av mig! Något positivt i mitt liv iaf;)

peppar upp inför valet imorn! Spännande!

Eder T

Ibland vill jag bara strypa min katt

Regnet står som spön i backen, jag är astrött och min katt skriker konstant efter uppmärksamhet. Något som är positivt är att jag inte är baki iaf. Med tanke på gårdagens alkoholintag borde jag dock vara det. Men blir aldrig bakis oavsett om jag super skallen av mig! Något positivt i mitt liv iaf;)

peppar upp inför valet imorn! Spännande!

Eder T

Tipps

På psyk träffar man många fina människor. Människor som jag delat både glädje och sorg med. Vissa försvinner ur livet med tiden, andra vet jag kommer finnas där föralltid. En av de finaste diamanterna jag har träffat där är Anne-Lie. Vill tippsa om hennes blogg, se under länkar i marginalen till höger=)

Tack för att du finns gumman<3

Eder T


Svart dag utan gråzoner eller vita fläckar

Iblnd känns det som att det inte spelar någon roll hur mycket jag kämpar, för det verkar ovsett alltid vara motvind. Har hur många människor runt omkring mig som bryr sig ändå låser jag dörren och kryper under täcket till min egen svarta värld av självhat. I destruktiviteten hittar jag alltid nya sätt att trycka undan smärtan, men inget verkar hjälpa längre. Vill inte att det här ska vara en blog som triggar någon annan med självskadebeteende och ätstörningar därför kommer jag aldrig skriva något mer utförligt om dem. Alla som har den problematiken kan nog aldrig helt komma ifrån tanken att triggas av andras beteenden. För mig kan det vara en trigger att se en sax ligga framme när de mörkaste perioderna sätter in.

Det jag vet är att en dag vänder det och den dagen kommer jag vara tacksam för att jag inte föll för frestelsen. Imorn kanske jag vaknar pigg och redo för nya tag. Imorn kanske det vänder. Det är det jag får sätta hoppet på. För inga självdestruktiva beteenden kommer någonsin göra mig till en lyckligare människa.

Eder T

Slit och släng

Spenderat de senaste dagarna i sängen. Inte befogat, men ganska skönt. Kan kanske skylla lite på det dåliga vädret;) Peppat upp lite inför valet med politiska dramaserier. Den här helgen blev det till att se Komissionen (för tusende gången). Kan inte annat än att älska maktspelet! Jag vet, lite nördig är jag. Men någonstans finns det en liten flicka i mig som en dag drömmer om att få stå där själv.

Annica och kisseungen mår förövrigt bra. Hon tröttnade på att vara mamma i natt, men med lite assistance löstes det lilla problemet. Ingen god idé att börja leka med sin bebis innan den ens har möjlighet att se sin attackerare;)

Eder T

Grinig

Känner mig tillbaka lite på banan. Lyssnat in mig på lite politikerdebatter och blir allmänt irriterad. Dels har det rödgröna blocket låtit alliansen stjäla deras retorik. Dessutom är de för mesiga att trycka på med argument som kan bevisas med ren fakta. Argumenten är ju så mkt bättre och så mkt vattentätare än alliansens! Blir frustrerad! Tycker också att valkampanjen drivits på låg nivå med smutskastning och personangrepp. Saker som varför Ohlys barn går i friskola? Varför Wetterstrands man flyger från Finland varje vecka? Kanske för att vi lever i ett samhälle där varje individ själv får välja skola oavsett förälders åsikt och att han är en god förälder som låter barnen själva välja?! Kanske för att han av den enkla anledning älskar sin familj och vill träffa dem varje vecka?! Ibland behöver sanningen inte vara svårare eller mer irrelevant än så?! Blir så irriterad när saker som inte hör hit kommer in i debatten och frågor som varför aldrig hinner ställas.

Eder T,
ska tänka på refrängen


Födsel i natt!

Såg nu att jag senast skrev några timmar innan jag blev inlagd för andra gången i somras. Inte så muntert så det är bäst att skriva nått nu. Vet inte vad jag ska berätta... har hänt så mkt kul och så mkt destruktivt. Låt oss fokusera på det roliga!

I natt blev jag mormor (min katt födde unge). Det blev bara en liten krake, men jag kunde inte varit stoltare=) Annica väckte mig vid 2 tiden. La sig vid mina fötter tills jag upptäckte att vattnet gått och ungen var på väg ut. Nu lämnar hon inte sin korg utan ligger där som värsta överbeskyddande hönsmamman;)


Eder T

RSS 2.0