Det pulserar i min åder

Min feministiska ådra börja pulsa lite imorse när jag läste Amelia. Först vill jag bara påpeka till mitt försvar att jag köpte denna blaska för att få en dvd grundad på en bok jag älskar, "Allt för min syster". Trots det att jag starkt avskyr tidningar som försöker trycka i oss mode- & skönhetstips/ideal blandat med patetiskt "heroiska" snyfthistorier om människor och dess i-landsproblem.

Men idag var det något de uppmärksammade som jag måste säga förvånade mig stå i den här tidningen. En politisk stånd punkt, ett riktigt samhällsproblem!:O Jag vet, är fortfarande i chock att det skrevs om i Amelia. Det som skrevs om chockerade mig dock inte lika mycket. I Sveriges riksdag representeras endast av 45% kvinnor, lägsta sedan -98. Detta i och med Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. För att citera Amelias skribent "Ett skamligt val på flera sätt".

För mig är det självklart att riksdagen ska representera folket. Därmed skulle alltså riksdagen vara representerad av cirka 51% kvinnor. Jag tycker också man bör se till att få in yngre politiker efter som större delen av befolkningen är mellan 20-64år. Kan inte komma på många under 40år...

Eder T

Bär lila för att säga en självklarhet

Idag bär jag lila, vilket jag även uppmanar er att göra. Detta för att säga något som för mig är självklart, att kärlek är kärlek oavsett vilken läggning man har. I Sverige är psykisk ohälsa betydligt mycket vanligare bland HBT-personer pga trakasserier och intolerans. Självmordsförsöken 2,5 gånger vanligare bland kvinnor och 5 gånger vanligare hos män med så kallad "avvikande" sexuell läggning.

Själv är jag öppen med att jag är bisexuell. Jag hävdar att det inte är könet man faller för utan personen innanför. Sen tror jag att våra normer och ideal gör att de flesta av oss inte ser möjligheten att faktiskt kunna älska en människa av samma kön, inte våga älska en person av samma kön. Kärlek som kärlek, något som inte handlar om kön.

Idag kan du kliva ur den tysta massan genom att bära lila även om du själv är hetrosexuell så kan du visa din tolerans!

Eder T

Sjuka skönhetsideal

Ibland är det nödvändigt att bara stänga av. Hade på TV:n i bakgrunden när jag diskade, I Form med Anna Anka. Men kände att det är bäst att bara stänga av Tv:n. Mitt huvud kan inte hantera hälsoråd på ett sunt sätt. Känns inte som jag behöver mer tips på hur man skapar en ännu mer tvångsmässig inställning till mat & träning. Att sen jämföra sig med Anna Anka är knappast en självförtroendeboost heller. Känns skönt att jag lärt mig att bara stänga av. Idag tvivlar jag inte på min egen förmåga att avgöra vad som är bra för mig.

Btw, är det något Anna Anka ska vara stolt över att ha 10% kroppsfett när en kvinna mår bäst av att ligga kring 20%? Tycker inte hennes inställning till hälsa borde vara något att eftertrakta. Det stör mig verkligen att trycka in ännu mer krav på sjuka skönhetsideal. Att sedan framställa dem som sunda ska vi inte tala om.

Eder T 

En vanlig söndag kantat med lite trattisar

Söndag är min hatdag. Jag mår alltid sämre på helgerna när vardagsrutinerna och stressen upphör. Helgen kan vara okej en dag. Men tröttnar redan lördagmorgon. Man har fått en trevlig fredagskväll och sovmorgon dagen efter. Sen är det för lugnt för min smak. Men lördagen brukar funka skapligt. Sen kommer söndagen - dagen D! Dagen då alla gör ingenting. Då affärer, evengemang osv stänger tidigt. Försöker oftast sova så länge som möjligt, se repriser från veckan på TV, ta en sväng ut till föräldrarna som brukar vara sega dagen D. Men det är inte lätt att stå ut en söndag. Men snart är den här slut, skönt skönt skönt!

Idag vaknade jag 03.39... så mkt för sovmorgon...mutter. Så småning om bar det iväg till Åby. Precis, platsen som gud glömde. Men inte så mkt att göra när ens föräldrar valt att bygga sitt näste där. Försök till övertalning att flytta har gjorts och pappa vill helst bo i husvagn;) Men mamma har lite högre krav. Som vanligt åkte jag alltså ut till Åby. Jag och mamma hade bestämt oss för att plocka svamp. Hälllregn hela dagen stoppade inte oss. I kylan och vätan körde vi mot Rodga. Såg fina stugor vi kunde tänkas vilja bo i och kom hem med en fullproppad korg med trattkantareller.

Nu är det TV4:s söndagsfilm som gäller, likt alla andra söndagar. Jag kanske trots allt har lite helgrutiner. Ska bara se till att resten av samhället har det så jag får känna den där vardagsstressen;)

Eder T

Hjälp!

Börjar tro att Styrbjörn kan vara en hona. Svårt att avgöra, men när jag ska till vetrinären om några veckor för könsbestämning och vaccinering vill jag ha ett flicknamn förberett.


Vad passar den här sötnosen att heta? Väljer mellan: Engla/Ängla, Isa, Ronja, Alwa, Noomi eller Vilda. Kommentera gärna vilket namn du tycker passar bäst och även om du har andra förslag! Tack!

Eder T

Tidsfördriv

Det har kommit snö:D Jag är nog en av få som uppskattar det. Uppskattar dock inte att det förmodligen bara kommer bli slask av denna fina vita vara.

Sitter här och väntar på möte med boendestöd och min dbt-terapeut. Är lite nervös då jag inte skött allt perfekt den senaste tiden. Vet inte om jag vill ha boendestöd... känner mig utvecklingsstörd att behöva det.

verkligen ingen inspiration att skriva just nu... får bli mer ikväll.

Eder T 


Äntligen är hösten här på riktigt!

Det är så där ruggigt kallt i min lägenhet denna kyliga morgon. Jag älskar det! Äntligen går vi mot vinter! Är det inte helt underbart när man får ta fram duntäcket, linda en filt runt sig, tända ljus, gå i sockor inne och så småningom se hur den första snön lyser upp tillvaron. Love it!

Idag kommer min mamma hem från Indien änrligen. Ska bli skönt att se henne igen. Blir extra skönt när hon varit iväg ett tag.

Nu bär det iväg till affären för frukost. Känner mig inte superpepp, men måste försöka få i mig det varje dag.

Eder T

Morgonreflektion;)

Tandläkare, måste vara ett väldigt otacksamt yrke. Knappast någon som går dit för skojs skull. Jag är inte rädd för att gå dit, men obehagligt och förbannat dyrt är det! Tandvård borde ingå i högkostnadsskyddet då jag tycker det är en ganska vital del av kroppen. Men det finns folk till att tjäna pengar på allt... Vad jag ville komma till är att jag borde gå till tandläkaren. Har inte varit där på 3,5 år och ja det värker lite här och var i gommen. Men det blir ett senare problem. Då har man något som ständigt jagar och nafsar i en hälarna... det är det som är härligheten med att behålla problemen;)

Väntar på att solen ska gå upp och täcka den kalla verkligheten med förnekelsens strålar. Haha, är visst på ett pissigt humör:P Hoppas på att kunna sova någon timme innan dbt:n då nattsömnen blev totalt obefintlig. Kanske vaknar på rätt sida då=)

Trust is like a mirror,
you can fix it if it's broken.
But you can still se that crack in the reflection


Verkligheten

En svensk död i Afganistan. Vad förväntas när man tvingar sig in i ett land via våld?!... Vad som ofta glöms är hur många afganer som dör dagligen? Framförallt civila afganer som ej val att delta i krig. Dra ut trupparna ur Afganistan nu! Använd fredliga metoder istället, tvång och våld löser aldrig några problem.

Skitdag överlag, men sitter här med mina fina katter spinnande och känner mig behövd. Önskar i övrigt alla en fin kväll, framförallt de jag inte orkat höra av mig till de senaste dagarna. Ni finns i mina tankar. Känner mig labil för tillfället så varning håll er borta, hon kan bitas.

Träffade Jill idag på Maxi och kände en stor saknad. Började nästan gråta efteråt... Klumpen i brösten som jag försökt trycka undan, tryggheten och trösten hos personal på en avdelning där man får tillåtas vara liten och svag. Ville bara lägga in mig. Men tänkte efter varför. Det är inte för att jag vill bli frihetsberövad, försvinna längre bort från verkligheten. Egentligen saknar jag bara viss personal och när jag känner mig lite labil är det en tryggt att vara på en plats där man tillåts må skit. Verkligheten är skrämmande och ensam ibland, men måste lära mig finna trygghet och tröst här istället för på en slutenavdelning. Det var fint att möta Jill, lika glad och gullig som vanligt=)  

Eder T

It's a sin

Haft fruktansvärt mkt ångest senaste tiden och jag kan inte förstå varför heller. Känner den där klumpen i magen, andetagen som stryps halvvägs i luftrören och rastlöshetens lömska krypande. Hade det inte varit för mina katter hade jag gett upp och gjort massa dumheter, men nu försöker jag göra det enda rätta - leva i känslan, acceptera, gå emot på ett bra sätt.

Igår var det ätträning med Jessica. Jobbigt, men inte på samma sätt som tidigare. Förut hade jag väldigt mkt ångest för att just äta och efter jag ätit. Nu handlar det inte så mkt om maten utan snarare förändringen. Förändringar i mitt beteendemönster skapar obehag i mig. Som att inte äta samma sak varje dag, att saker inte står symetriskt, att det är en fläck på mattan osv.

Gav efter för röksuget, för med ångest klarar jag mig inte utan mina cigaretter.... It's a sin, I know

Eder T

Små tårar vill tryckas tillbaka när jag tänker på dig

Jag skulle kunna springa 10 000 mil för att bli fångad av dig

Jag skulle kunna gråta en hel flod för att få dig att förlåta mig

Jag skulle kunna simma över Atlanten för att få träffa dig

Jag skulle kunna hoppa över ett stup för att få dig att se mig

Jag skulle kunna skrika tills jag sprack för att få mig att förstå dig

Jag skulle kunna offra allt för att få dig att älska mig

Jag skulle kunna… men vill jag ha dig?

Men jag skulle aldrig kunna sälja ditt hjärta så som du gjorde med mitt
Trots det är jag beredd att gå otäckt långt för att allt mitt ska bli ditt


Ny vecka, nya möjligheter!

Ursäkta mig. Varit lite off i helgen. Flöddrig dimma kan man väl kalla det. Men nu är det ny vecka och nya tag.

Imorn ska jag göra del 2 av mitt hårfärgningsprojekt. Del 1: Färga håret kolsvart. Done! Del 2: Bleka slingor som sedan ska färgas chocklila och silver! Färga håret är lite utav min grej... nått som jag gör när jag har ångest;)

Är fortfarande lite svullen i ansiktet och det värker i lederna. Paracetamol gillar inte mig och jag gillar inte det. Behöver inte utveckla det mer än så.

Hade inte så mkt att skriva idag....
Imorn kommer ett utspel om Björklund... wait and see;)

Eder T

Lycka!

Jag börjar tröttna på att vakna 04 varje morgon. Jag är inte pigg så dags på morgonen, men inte heller tillräckligt trött för att somna om. Skulle gärna vilja ha lite theralen "hangover", vilket alla andra brukar få av den medicinen. Vad ska man göra så dags dessutom? Inte direkt så man kan ringa någon... eller jo det kan man. Men det är väl knappast uppskattat?;) Var sugen på att ringa syrran imorse och terra henne...mohahaha. 

Det är mörkt ute och min frukost kan jag inte inhandla förrän tidigast 8. Visst, man kan införskaffa sig frukost dagen innan. Men I've had to admit it nybakat bröd på morgonen blir inte lika gott att inhandla dagen innan. Dessutom är det en tvungen strategi att handla för varje mål för att undvika hetsätning och kräkning på kvällarna. Är så trött på kaloriräknande och kräkningar så jag har bestämt mig för att sluta med sånt. Har sagt det för mig själv tusentals gånger, men nog aldrig riktigt trott på det. Nu tror jag och vill jag må bra. Kan inte minnas att jag någonsin känt sån ro i själen. Börjar fatta vad som är så härligt med att leva! Igår kunde jag bara slappna av i soffan trots att disken log staplad, trots att jag ätit "normalt". Rastlösheten, den malande ångesten och oron var puts väck! Njöt utan skuld, kände smak av livet och vågade tro.

Eder T,
tacksam för livet

Jag föraktar åsikterna, men inte människorna

Sd:s riksdagsledamot Thoralf Alfsson uttalande om islam som värre än nazismen på 30-40talet väcker min vrede. Citat: "Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer"

1. För det första handlar terrorism enligt min åsikt inte om religion. Det handlar om fanatism som finns överallt. 
2. För det andra om man nu är så övertygad att alla terrorister är muslimer så är det bara att kolla på ren fakta. Både historiskt och idag finner vi terrorism av enskilda grupper, stater, personer bl.a under franska revolutionen, av judar vid kristi födelse, under 1800-talet flertalet anarkistiska grupper, av nationalistiska grupper som Svarta handen, under kalla kriget (båda sidor), IRA, ETA, Röda Brigaderna, Al-qaida, islamistiska grupper (vilket inte är samma sak som islam/muslimer), israeliska/palestinska grupper osv... Med andra ord både höger- och vänsterinriktade politiska organisationer, religiösa, nationalistiska, etniska och revolutionära grupper samt regeringar. Alla absolut inte muslimer.

Genom förtryck, segregation, fattigdom, intolerans, människors olika värde skapas fanatism av alla dess slag. Samhällen där människors övertygelse eller enda utväg anses vara att skrämma genom våld, terror. All fanatism  slutar med att man möts vid samma punkt. Man kan likna det vid en cirkel. T.ex politisk övertygelse, Vänster och högerextrimister. Närmar sig varandra ju mer fanatiska det blir. Tillsist använder man samma metoder, förakt mot varandra även om det skiljer sig i uppsåt med handlingarna. 

Jag som tror på demokrati tänker aldrig möta Sd med samma mynt. Jag tänker aldrig förakta eller utföra våld mot de människor som röstat på Sd. Demokrati innebär fri rösträtt och det är något vi ska vara rädda om. Vi bör snarare granska oss själva och det samhälle vi lever i, fråga oss hur en rasistiskt parti har fått så mkt sympati? Vi alla har ansvar för att Sd kommit in i riksdagen. Jag, du och alla politiker har inte kommit med bra argument och möjliga alternativ. Genom smutskastning/våld/segregation av varandra utökar vi föraktet, vilket inte gör att Sd:s övertygelse kommer minska. Jag kommer aldrig ge ilskan som bubblar i mig tilllåtelse att använda samma metoder som Sd dvs förakta människor. Då är jag inte bättre. Då har dom vunnit och alla förlorat. Då har vi det osolidariska, otrygga och fientliga samhälle jag är livrädd för. Däremot kommer jag alltid förakta främlingsfientliga åsikter, men aldrig människorna bakom dem. Det finns en anledning till deras övertygelse liksom jag har mina anledningar till min övertygelse om motsatsen av deras åsikter. Det gäller att vi pratar med varandra, använder bra argument och hittar anledningen till den här övertygelsen. Visar att vi inte accepterar den här utvecklingen. De här 4 åren ska bli ett helvete för Sd, för jag kommer aldrig hålla tyst. Jag kommer argumentera sönder dem, visa att deras politik är skev och inte stämmer överens med verkligheten. Jag hoppas att jag och du lyckas. Länge leve solidariteten, för jag tror på människan!

Eder T

Heltidsjobb utan ersättning

Min ekonomi är åt helvete. Är det rimligt att jag ska leva på 800:- efter att räkningarna är betalda? Jag vill verkligen jobba och tjäna mina egna pengar. Skulle inte vilja göra något hellre. Men jag kan inte det just nu. Det går inte att ha ett jobb där man kanske kan komma någon timme i veckan eller periodvis inte på flera månader. Vem skulle anställa en så psykiskt handikappad person? Men jag kanske inte ens räknas in som en människa längre. Sjukskrivna blir snarare behandlade som pesten.

Jag har en heltidssysselsättning med massa övertid och semester att ta ut, men jag får inte betalt för den. Jag får betala för mitt jobb ist. Att jobba med sig själv, gå i terapi, brottas med ett inre kaos varje dag, 24tim om dygnet, 7 dagar i veckan är mer än ett heltidsjobb som få skulle klara av.

Om människor i min sits skulle slippa känna konstant ekonomisk oro och slippa skulder upp över öronen så skulle vi kanske må lite bättre och det vore väl synd? (viss sarkasm)

Men men tills jag blir diktator i det här landet så får jag väl vrida och vända på varje krona;)

Eder T


Tove platsar in i könsrollerna för en dag

Tove tänkte bära kjol idag:O!!!! Men har suttit i den i en hel min nu och känner mig verkligen inte bekväm i det som ska kallas feminint. Feminint, maskulint bullshit... För tusan va den du är och var bekväm med det. Jag tänker då ta av min kjol och köra min vanliga stil. Eller kanske jag kan offra mig för dagen och ta leggings och tunika. Jag kan ju iaf ge det ett försök. Alla andra pratar ju så gott om denna klädsel. Det ska tydligen vara skönt och billigt att byta outfit genom att bara byta med ett par nya leggings. Jag kan väl byta min outfit för dagen med en ny palestinasjal, ett par nya strumpor och skära upp en ny reva på mina jeans varje dag så jag ser inte problemet. Men, men idag ska Tove inte vara dömande... fr.o.m nu;)

Eder T

Suddigt i konturerna

Alla dagar bara flyter ihop nu. Börjar bli helt paranoid och vet inte riktigt när jag är "mig själv" eller när jag är inne i dimman av något annat. Träffade iaf min fina Anne-Lie i lör, kärlek<3 Vissa vänner förstår på riktigt.

Vill bara ligga i min säng idag, men måste verkligen ta tag i mitt liv nu. Ska hoppa in i duschen, gå en promenad, handla, boka tvättid osv. Inte roliga saker men nödvändiga för att livet ska fungera.

Har fått 2 nya visningserbjudade på lägenheter i silver- och guldringen. Ska kolla på dem men vet inte om jag vill bo där. Den jag fick i Eneby har jag tackat nej till iaf. Inget för mig med andra ord.

Eder T


Kulor i en glasflaska

Varit hos min terapeut idag. Det var jobbigt, men jag gillar att gå dit ändå och jag har kommit långt bara på det här halvåret med dbt. Det är bara så trist att komma dit varje vecka med ett dagbokskort som alltid innehåller 1 självdestruktivhandling och att komma dit utan att ha använt/tränat på färdigheterna.

Läser man mina dagbokskort kan det se ut som jag blivit sjukare men ser man till den människa jag har blivit så är jag bra mycket friskare. Skillnaden är väl att allt kommer upp till ytan nu. Jag kan inte ljuga och det är väl bra.

Mina problemlösningsaltternativ för att slippa känna är fortfarande tydligt väldigt sjuka och destruktiva. Känns lite sorgligt att inte våga känna=( Bara att börja träna på en viktig färdighet i dbt den närmsta tiden. Förhoppningsvis resulterar det i många kulor i en glasflaska:P Klura på den ni!;)

Idag är jag sjuk fysiskt också, vilket jag varit lite från och till hela veckan. Så spenderar mkt tid i soffan med Satc och min katt=) När jag känner mig starkare ska jag ta tag i städningen... suck. Tittat efter större lgh och blivit erbjuden en i Eneby och en i navestad. De är lite dyrare än den jag har så måste ringa Amk på mån och se om jag kan få ökat försörjningsstöd för en större lgh.

Btw... min mobil mår inte heller så bra. Alla samtal/sms går inte fram förrän dagar efteråt. Dags för ny mobil kanske...

Eder T

RSS 2.0