Blossssss

Jag har mått ill nu i drygt 1,5 vecka. Vet inte vad kroppen vill säga mig men i natt och morse tog det banne mig priset! Var tvungen att springa och spy i natt och sen några timmar senare när jag ätit min frukost. Det ska tilläggas att det var helt oframkallade kräkningar!

 Resterande del av dagen har jag masat mig igenom. Har inte blivit mkt gjort på städfronten. Har mest sovit, vilket jag nog behövde. Min mor hade en teori om att jag stressar för mkt och att det är därför kroppen beteer sig skumt med migrän och illamående. Jag ska helt enkelt försöka lyssna på det!!

Eder T
som tänker synda med ett bloss på balkongen

Flyttstök i förbannelse!

Ursäkta dålig uppdatering. Har haft lite som distaherat mig från bloggandet. Något himla kul av de sakerna är flytten! Nu bor jag i Silverringen=) Finally! Men gu' så jag har slitit för att hamna här. Från det att leta reda på lägenhet, se till att kunna finansiera större boende, förse den med nya möbler till att packa, flytta och flyttstäda. I Fredags och lördags flyttades alla grejer. Idag har jag flyttstädat gamla haket och ställt i ordning möblemanget. Nu känns det himla behagligt och helt rätt beslut. Det mesta är fortfarande kvar i flyttkartonger, men jag kan se framför mig hur mitt hem utvecklas. Riktigt mysigt kommer det bli när allt är klart! Här kommer jag trivas=)

Eder T

Låttips!

Tänkte först passa på att hylla Bob Dylan. Han fyller nämligen 70 år idag! Jag tycker han är en legendar, men har dock aldrig fastnat för hans musik. Något som ändå förbryllar mig då det känns som det borde vara något som passar mig.

Det som rullar mest i min stereo just nu är många gamla klassiker, men även lite nytt.

Här kommer en topp-30-lista som rullar varm hos mig just nu:
Neil Young - Heart of gold
Björn Afzelius - En kungens man
Brandi Carlile - The story
Billy Idol - White wedding
The Clash - Should I stay or should I go
Doro - Für immer
Eldkvarn - Vår lilla stad
Evanescence - Lithium
Fiona Apple - Paper bag
Janis Joplin - Me and Bobby Mcgee
K's Choice - Not an addict
Kent - Stanna hos mig
Kent - Stoppa mig juni (lilla ego)
Khoma - One of us must hang
The Knife - Marble house
Lars Winnerbäck - Mamma är säkert nöjd
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning
Led Zeppelin - Stairway to heaven
Lisa Ekdahl - Där ser du själv hur högt du når
Lisa Ekdahl - Hjärtat var rispat
Lisa Miskovsky - Driving one of your cars
Melissa Horn - Hanna
Melissa Horn - Jag kan inte skilja på
Nationalteatern - Barn av vår tid
Nifters - 17
Petter & Säkert - Logiskt
The Pretty Reckless - My medicine
Snow Patrol - Chasing cars
The Sounds - Queen of Apology
Tracy Chapman - Fast car

Eder T


Boktips

Tänkte att jag skulle börja med lite boktips här på bloggen. Läsa är för mig den bästa terapin. Det är skönt att flyga in i fantasiernas värld och dränka alla beskymmer i välskrivna fraser.

Jag läser lite av varje och oftast 10 böcker på samma gång om jag skulle tröttna på den ena. Men biografier är nog det jag mest snöar in på. Gillar att läsa om andras livsöden. Förutom biografier blir det poetiskt skrivna böcker, sånna som kanske inte handlar om speciellt mkt men bara är så fina. Det enda jag har svårt för är deckare. Jag tycker att de förlorar så mkt karaktärs- och miljöbeskrivningar p.g.a att ständigt söka spänning för att locka läsaren. Dessutom är det mesta redan skrivet inom den kategorin, vilket gör att alla handlar om samma sak. För mig måste en bok vara speciellt skriven. Handlingen har inte lika stor betydelse. Den behöver absolut inte vara skriven enligt regler eller grammatisk korrekthet, bara författaren har skapat något speciellt.

Just nu läser jag bl.a "Hur man närmar sig ett träd" av Eva Dahlgren. Inte den bästa bok jag läst, men definitivt läsvärd. Hon skriver annorlunda och jag gillar henne i allmänhet. Hon har integritet blandar det med poesi och tankar om livet.

Eder T

Fler lagstiftningar om rökning?

Hur långt ska man gå för att stoppa rökning? Det är under diskussion att lagstifta förbud mot rökning på bl.a lekplatser, parker, uteserveringar, perronger osv. Jag tycker att det absolut inte är okej att utsättas för passiv rökning om man inte valt det. Själv är jag rökare men förstår hur irriterande det måste vara. Men ska polisens resurser läggas på att jaga rökare eller stoppa riktiga brott? Tobak är ändock en legal drog. Jag tycker att det var bra med förbud att röka inomhus på restauranger. Jag tycker också att det är sunt förnuft att inte blåsa rök på barn eller gå åt sidan när man tar ett bloss vid t.ex busshållplatsen. Men jag tror inte att lagstiftning löser problemet med rökning. Folk kommer knappast inte röka mindre. Dessutom tror jag på att människor har det sunda förnuftet att dra sig undan för att inte utsätta oskyldiga icke-rökare för passiv rökning. Om det är ett problem att människor röker på uteserveringar får man väl ha en rökfri del. Jag kan också tycka att det borde vara rökfritt på tågperronger och lekplatser, men det behöver inte lagstiftas. Så länge rökning är lagligt så måste man få röka utomhus. Visa respekt för icke-rökarna och använd ditt sunda förnuft!

Eder T

Jag tror det svajar i min själ

Jag är så arg, stressad och ledsen på en och samma gång. Vet inte vad jag ska göra!!

Börjar bli flöddrig så det är väl lika bra att gå till bingen!

Eder T

Don't blame your daughter

Jag lever fortfarande, vilket måste innebära att jorden inte gick under igår. Man vet i och för sig aldrig. Jag kanske har hamnat i något parallellt universum, men sannorlikheten för det är nog lite... I guess?

Är hemma hos mamma och pappa. Mamma har typ någon form av nackspärr så jag blev hit skickad för att massera. Ibland ångrar jag att jag har massageutbildning:/ Men men vad gör man inte för sin mor.

Don't blame your daughter, that's just sentimental
and don't blame your mum for all that you've done wrong
Your daddy's not guilty you came out a little faulty
- The Cardigans

Eder T

Sumering av lördagens strappatser

Den här helgen har rullat på relativt smärtfritt. Försöker inte vara hemma så mkt. Då behöver jag inte fundera på massa skit. Helger är verkligen jobbiga för mig. Snart semester också... men det ska gå denna gången. Har varit inlagd de senaste 3 somrarna så det börjar kännas lite uttjatat.

Dagen har varit fin. Hjälpt Sanna att flytta in hos Sally. Gjort sushi... eller jag satt mest och tittade på och sen bidrog med att äta den;) Wasabi är verkligen så jävla gott! Det ska vara så starkt att det svider i näsan och ögonen tåras. Just nu sitter jag i Sally och Sannas soffa... eller snarare deras roomies soffa. Väntar på att Besatt ska börja på TV. Sen blir det hem och bingen!

Det var lite onödig uppdatering av dagen, ska skriva nått vettigt nån annan dag!

Eder T

Konstig kväll

Igår kväll blev inte riktigt om jag hade tänkt mig. Hade tänkt beställa lite mat och ha tv kväll i ensamt majestät. Kanske se på Så ska det låta eller något annat pensionärsaktit. Istället slutade det på himelstalundsfältet drickandes hemmagjort vin i pet-flaskor med massa FMG:are (Film- och gymnasiefolk). Kändes som det var längesen den tiden var då jag snart fyller 22år och faktiskt kan både gå ut & handla på Systemet. Jaja men jag fick både bevittna gripande av 2 onyktra minderåriga och annat kul. Kände mig lite gammal i sällskapet när det var t.o.m 95:or där.

Ingen baksmälla och det var kul så den bjuder vi på;)

Eder T

Alkoholens skönhet

Nykter? Nej! Hade tänkt att vara det? Ja! Blir det som man tänkt? Nej! Men en rolig kväll blidde det ändå

Eder T


Är vi släkt lr vad?



Är vi släkt eller ligger vi bara väldigt lika?;) Eller är vi trötta på allt flyttstök. Ja, ni mina små vilddjur. Snart lovar matte att flyttstöket är klart.

Styrbjörn har kastrerats idag så nu är hans manlighet bort opererad, stackars liten;)

Eder T

Små söta förföriska hundögon

Idag var Tove inne på Netto och köpte lite billig kattsand till sina katter. Samtidigt ojar hon sig över hur dyr i drift familjen Selberg blivit sedan Styrbjörn tillkommit. När hon ställer sig i kassan för att motvilligt betala tittar en  hjälplös liten hund vid namn Selma på henne (via bilden på Aftonbladets löp bör tilläggas). Tove utvecklar en instinktiv medkänsla som resulterar i en upplaga av Aftonbladet, besök på hemsidan "Hundar utan hem", sökandes efter hundar som funkar med katter och nästan ett samtal angående adoption av en labradorblandning. Det som hindrade henne från att ringa var att adoptivmatten var tvungen att bo i Gävle (och ja, tanken slog mig att möjligtvis överväga flytt/intalade mig att Gävle har sin charm) och det faktum att hon ej innehar åldern för adoption (23år). 

Hur logiken i hennes handlande gick ihop vet hon inte. Att oja sig över ekonomin till att i andra stunden inhandla en helt onödig Aftonbladet för att sedan plantera idén om att skaffa hund. Kostnaden för en adoption och sedan ha råd att försörja den tycktes inte ens vara faktorer i beslutsfattandet. Idén har sedan rotat sig och grott sig stark i Toves tankeverksamhet. Tove har en känsla av att hon inte kommer kunna släppa tanken... jävla Aftonbladet och hennes naiva djurälskande personlighet(sstörning;).

Detta krävdes att skrivas om i tredje person (vilket oftast innebär krisläge). Jag försöker nu varna mig själv med stora röda VARNINGS-signaler så fort ordet hund dyker upp, då jag lätt kommer lura mitt förnuft till förhandling. Samt övertala mig själv att jag verkligen måste skaffa en hund. Kan vi inte helt enkelt göra så att ingen rastar sin hund eller pratar om hundar på en kilometers radie runt mig? Det här blir inget enkelt uppdrag... suck! Jag befarar dock att det kommer sluta i en hundadoption om jag känner mig själv rätt, vilket jag borde göra vid det här laget... kan man tycka iaf. 

Eder T

Så sant som det var sagt

"It has been said, 'time heals all wounds.' I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone."
- Rose Kennedy


Flyttstök

Efter 06 borde man väl få börja dra igång lite musik och störa grannarna? Jag tycker det idag iaf, men kanske en aning subjektiv åsikt.

Tillskillnad från mina söta vilddjur så trivs jag inte med att bo i flyttkartonger. Allt är kaos och jag inser hur jobbigt det kommer bli att flyttstäda... pust! Dessutom inser jag att för varje flyttlåda jag bär ner i källaren har jag mer skit än jag trodde. Rensade kläder ur garderoben som jag klarar mig utan fram till flytten. 100 liter kläder blev det i svarta säckar... då är det ändå mkt kvar och minst lika mkt i källaren. Helvete vad jag ska rensa kläder sen! Jag kan ju omöjligt ha nytta av så mkt kläder? Men kläder och skor är en liten svaghet hos mig... hamstrar i oändlighet!

Styrbjörn står i fönstret och gör ett försök att smita ut genom glipan i mitt köksfönster. Jag måste säga att det är ett mkt tappert försök. Dessutom är det sällan han kan koncentrera sig så länge på en uppgift. Det kanske är en varningssignal, men jag tror dock han är lite för dum och otålig för att lyckas göra ett ordentligt rymningsförsök;) Bäst att jag kilar i vilket fall.

Eder T
Längtar efter sitt nya hem

Nära nära nära

12 dagar kvar! Hej då gamla lya, hej nya haket!

Eder T

Upp och ner, in och ut

Idag känner jag mig som en uppsvälld liten ko, men sånt man får leva med antar jag:/ Annars har jag varit sjuk några dagar, men mår bättre. Missade Bob Marley's memorial... tråkigt:(

I fredags spelade jag lite "socialistisk basket", kul kul kul=) Det kanske inte var så socialistiskt att spela om poäng, men wtf vi vann! Killarna mot tjejerna, 3-0 i matcher till oss! haha;)

Ska ut till mamma en sväng och kika på lite grejer hon köpt på Auktion idag. En elgrill till min balkong och en gungstol, nice! Sen köpte hon lite fyndlådor som jag ska rota i och se om jag hittar nått jag vill ha=)

Eder T

Det kryper i kroppen, ge mig ro

Mitt mående har ärligt talat inte varit på topp den senaste tiden. Ska inte tjata så mkt om det, men idag har jag försökt vända en negativtrend. Dels har jag träffat en härlig tjeja, fikat och pratat om allt & inget. Men sen har jag verkligen försökt att gå emot mina känslor.

Började med att släppa in mitt boendestöd - stort framsteg. Vi åt frukost - stort framsteg. Sen gick jag en sväng till Myrorna och inhandlade lite böcker. Efter det blev det till att köpa lunch och faktiskt äta den, vilket jag inte var så säker på om jag skulle palla med. Men bestämde mig för att ätstörningen banne mig inte ska få styra mitt liv. Har gett efter på den lite den senaste tiden. Eftersom jag inte känner hunger/mättnad så är det bara att försöka hålla de tider det är bestämt att jag ska äta och sen lägga upp en normalportion enligt tallriksmodellen. Tugga och svälja, hur svårt kan det vara? Idag har det inte heller blivit något kompenserande i form av varken kräkning eller överdriven motion. Jag borde vara stolt över mig själv, men det känns så töntigt att vara stolt över något som "normala" människor gör utan att tänka. Dessutom är det svårt att vara stolt när jag känner mig så splittrad, vill jag eller vill jag inte äta? Nu blir det till att planera min middag. Den ska banne mig ner också! Frukost och 2 lagade mål/dagen är minimum kravet jag satt upp. Allt annat är en bonus.

Eder T

Chasing cars

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world

Sitter och lyssnar på låtarna från Grey's... underbart musikavsnitt förra veckan. Jag känner mig väldigt nördig, men älskar det programmet!

I övrigt vill jag gå i ide. Jag gillar verkligen inte sol och värme. Tycker om när det är sådär lagom varmt... dvs. kunna gå i en långärmad tröja och jeans. Nu blir man bara äckligt varm, mår illa, får huvudvärk och kan öppna en allmän bastu i lägenheten! Inte okej...

Btw, har gått över ett år i dbt-gruppen. Blev precis klar med min andra omgång relationsfärdigheter. Känns skönt att kunna börja räkna ner även om det skrämmer mig att jag inte ska vara "frisk" när jag gått klart dbt:n.

Eder T


Ytterligare ett beroende att bocka av på listan

Är man för beroende när man kopplar allt till att det vore gott med ett bloss? Rökte nyss, men ändå blir jag röksugen av att höra Jocke Berg sjunga: "en rökfri viskning". Det är förövrigt 747, en fantastiskt bra låt av Kent. Bör lyssnas på om ej sådant är fallet. Men nu måste släcka mitt röksug, masa mig mot fönstret och dra ner tjära i mina lungor! Jippie yay!

Eder T


Stör mig på färgen på nya spånkorna och reflekterar över natten

Pust, vilken natt! Men jag klarade mig igenom den=) Hade verkligen behövt en natts sömn, men fick sån fruktansvärd panikångestattack precis när jag skulle somna. Hatar när de kommer från ingen vart med sån kraft. Är det bara jag som blir sjukt illamående när jag har kraftig ångest? Sprang och spydde flera varv om i natt. Typiskt att jag ska spy ofrivilligt och oframkallat när jag inte ville kompensera. Men tror att den mesta av kvällsmaten hade tagits upp av kroppen innan kaskaderna började... det är väl bra antar jag:/ Nu är det två helt sömnlösa nätter av tre möjliga... suck. Känner mig helt sliten.

Nae, vad mkt klagande det blev nu. Nya tag i dag och om man ska se det positivt så bör jag sova gött i natt.

Sen kan man ju sitta här och fundera lite på ens käre systers bravader... går inte in mer på det. Det är bara så typiskt henne att inte tänka efter och planera besluten fullständigt;)

Eder T


Andas 4/3-09

Andas 4/3-09

Inmålad i ett hörn

Kvävs jag av mig själv

Jag andas,

Men lever jag?

In genom näsan

Djupt ner i magen

Ut genom munnen

Sakta kvävs jag av mina egna andetag

Febrilt flämtandes efter luft

Trycket är för stort

Rösten är för stark

Viljan är så långt borta 

Den tar sakta min kropp till befästning

Kampen är förlorad

Jag kan andas igen,

Men jag lever inte


Drömmarnas värld

Funderar lite på drömmar och hugger in på min 2:a cola zero för dagen. Hade en dröm i natt som slutade med att jag vaknade kallsvettig... Vet inte varför för egentligen borde det varit en ganska mysig dröm. Jag drömmde att Annica (min katt) fick 6 ungar. Jättegulliga sådana för övrigt. Några var randiga och några prickiga. Den jag minns framförallt var en orange krake med stjärnor som prickar;) Någon som är bra på att tyda drömmar? Och varför kändes det som en mardröm?

Hur min lilla misse fick de där ungarna är ju också ett mysterium, men i drömmar verkar inte en sterilisering ha någon betydelse. De kan tydligen bli gravida ändå;)

Eder T

Hej hopp

Blir så trött på mig själv att jag ska strula till saker i onödan! Orkar inte förklara måste bara avreagera mig lite;)

Lite är fixat med iaf. Får flytta in i lägenheten redan den 27:e... 25 dagar kvar!!! Ligger och tänker på hur jag ska inreda och fixa. Det är mysigt=) Har köpt en större säng (160) och ett ordentligt köksbord. Lite hyllor och utemöbler ska till bara sen har jag nog allt jag behöver för att fylla en dubbelt så stor lägenhet. Känns nära nu, vilket gör mig oerhört lycklig. Hoppas det bara hinner ordna sig med pengar. Försäkringskassan är ju inte direkt kända för att vara snabba.

Helgen har varit genomförbar, men inte mer än så. Kändes lite tufft att komma ut bland massa folk när man varit instängd så det blidde inget valborgsfirande eller 1:a maj för mig. Men det är inget jag sörjer direkt. Umgicks med far min istället. Gick på fotboll, såg på hockey, grillade lite osv. Helt okej.

Nu måste jag ner till arbetsmarknadskontoret och lämna in ansökningar om månadens försörjningsstöd... räkningarna är redan försenade så det är bäst att ta tag i det.

Eder T

RSS 2.0