Frihet är större när man insett att den gått förlorad

Ursäktar den dåliga uppdateringen och brist på kontakt med omvärlden. Men nu ska det bli ändring på det och mkt annat i livet. Som min terapeut påminnde mig så fint i dag... motivationen håller 3 dagar så det är lika bra att jobba varje dag för att bibehålla den;)

För den som är nyfiken har jag spenderat de senaste veckorna på PIVA (psykriatriska intensivvårds avdelningen) under lpt (Lagen om psykriatrisk tvångsvård). Det som ni behöver veta är att jag blev uskriven idag, mår bättre och av den anledningen inte har gått att nås då mobil beslagtagits samt utegångsförbud gällt.

Efter ett par veckor inlåst inser jag nu att frihet inte är ett ord som bara bör slängas med. Frihet är större än vad som någonsin kan beskrivas med ord.

Idag gick jag utanför psykiatrins dörrar och uppmärksammade verkligheten runt omkring mig. Hur björkarna slagit ut, hur gräset och blommorna ståtligt lyser upp i skenet från vårsolen. Känns som den bubbla jag varit i de senaste 6v spruckit och jag äntligen ser klart.

Jag har många att tacka, men framförallt fått självkänslan att jag kan om jag bara vill.

Eder T
Drar in luften och andas

Sevärt

Min terapeut hade sett ett klipp och tänkt på mig. Hon visade klippet för mig här om dagen. Det är så målande för det beskriver precis hur det är att ha IPS/BPD eller så kallat borderline i folkmun.

http://www.youtube.com/watch?v=Qt9SOvILMI8

Eder T


Tove är på g

Nae ni, nu börjar det bli dags att rycka upp sig. Kör maskinerna fulla nere i tvättstugan och försöker göra det lite fint hemma. Det var t.o.m så att mamma reagera på att mitt annars så pedantiska hem faktiskt var lite stökigt. Man behöver ju inte göra situationen värre än den är... så göra i ordning sig och ha fint runt omkring sig kanske kan vara en början.

Snart dags att gå upp och hämta medicin, men först ner en sväng till tvätten igen.

Eder T


Jag blundar i en frusen tyst minut

NU ska jag försöka mig på en uppdatering. Allt som gått så bra innan har gått lite back, men ingen avdelning och det är det viktigaste. Det har funnits stunder jag värderar högt som får mig att må bättre.

En av dessa stunder var lördagens vinpimplane med 2 härliga tjejor. Kunde inte behövt något bättre - Alkohol och goda vänner. Vissa vänner har man inte känt så länge men ändå kan man vara sig själv.

Igår träffade jag även en liten pärla utanför sjukhuset som motiverade mig lite. Bara en liten pratstund sittandes på marken i det fina vädret gjorde sitt.

För övrigt har jag nog lyckats göra mig osams med de flesta. Men det ska bli bättring.

Nu skingrar jag tankarna med att rensa garderob (Y)

Eder T

Slav under konsumtionssamhället

Hade ingen bra dag igår. Men ångest och obehag kan alltid lösas med lite shopping;) Kan inte låta bli men jag är materialist... emellan åt iaf;)

Att man sen får ångest för att man slösat är ett senare problem, vilket jag förmodligen kommer oja mig över i slutet av månaden. Fick mig ett par jeans, en kofta, en tröja och ett par dojjor för 280 spänn så jag kom ändå rätt lindrigt undan!

Eder T

Jag kan inte skilja på...

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Jag kan inte skilja på om jag vill va med dig 
Jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
Jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
Men du om någon borde förstå att man inte gör såhär mot mig
 - Melissa Horn

Eder T


Fotbollssupporter goes expertkommentator

Sitter och lyssnar på Melissa Horn. Fina låtar. Trodde att min "lyssna på svensk musik"-period skulle gå över... framförallt när det gäller musik som Winnerbäck, Lisa Ekdahl och Melissa Horn. Svensk progg/punk/rock/metal musik har jag ju alltid lyssnat på. Men nu tycks jag ha kommit in i en lite mer lättlyssnad blödig period;)

Helgen har inte varit direkt strålande, men försökt göra det bästa av situationen och finna mig i att som man bäddar får man ligga. Små ljusglimtar från helgen var ändå Apfesten i fredags... lång historia varför det är just apor. Men måste säga att jag gör mig fint som en apa. Ska försöka lägga in någon bild senare.

Fotboll IFK-Gais i söndags var också kul. Vinst! Då kan man ju inte annat än att jubla. Det är roligt och smått irriterande att höra alla supportrar försöka sig på värsta analyserna och expertkommentarer på läktaren. Stör mig mkt på sånt. Det är lätt att sitta som åskådare och göra sig viktig. Men gå ut på plan och spela själv så tror jag inte att det är fullt lika lätt. Efter en tids irriterande kommer jag på mig själv med att göra precis likadant... komma med smarta kommentarer. Det är nått med sport som får igång mig. Helt plötsligt sitter jag där och tror mig vara expertkommentator.

Eder T


Allt som glimmar är inte guld 17/3-09

Allt som glimmar är inte guld 17/3-09

Den eviga längtan,

I livets sista timme

Den eviga dödslängtan,

Hängandes mellan ute och inne

 

Fast i mitt eget slaveri,

I livets eviga bergochdalbana

Strävandes efter att någon gång bli fri,

Skrikandes efter att minsta gnista ana

Ärrad av livets hånande ironi,

Sårad av min skakande vrede

Ser med fast blick på livets hierarki,

Borta i dimmans suddiga skede

 

En önskan om att kunna se alla konturer,

Hör jag dig hela tiden väsa mitt namn

En önskan om att klara livspuzzlets strukturer,

Offrar jag min kropp för din trygga famn

 

Styrd av en stor grå sten,

Med blodets febrila rusning i min ven

Fastbunden i livets stora skuld

Med en enda tanke,

Att allt som glimmar inte är guld

Eder T


RSS 2.0