Ring doktorn & skicka nån, för jag har babylonsjukan!

Skönt ibland att drabbas av lite Babylonsjuka, dvs (ungefär) tycka att västvärlden (Babylon) och kunsumtionssmhället är för mycket. Pressen att vara och göra på ett visst sätt gör att man i stället inte gör någonting. Svårt att förklara, men tryck på länken så förstår ni. 
http://www.youtube.com/watch_popup?v=42a8lXvV2BU

Jag är helt såld på filmen "Babylonsjukan"! Regi: Daniel Espinosa. Jag har sett den hur många gånger som helst, men tröttnar inte då jag ser den med andra ögon varje gång=) Älskar karaktärerna och dialogerna. Allt känns så äkta! Enkelt inspelad, inget flashigt kommersiellt tjafs... typ:P Den träffar helt rätt, rakt in i hjärtat. En humoristisk kärlekshistoria som samtidigt berör aktuella politiska frågor med stort allvar. Se den om den inte setts, se om den om den setts!

Ring akuten & säg kom snabbt, för jag har Babylonsjukan!

Eder T 


Bojkott av kungligt bröllop!

... och av hela monarkin för den delen. Kunga huset har i princip inga arbetsuppgifter längre, m.a.o arbetslösa. Den a-kassan skulle inte vara helt fel att leva på. Någon som vet hur man söker den? Just det, man måste ju ha blått blod för de previligerna! Inte särskilt demokratiskt riktigt att födas in på en post som statschef.... sitter här och surar för att inte fler kan förstå den poängen!

Eder T

Vaniljkaffe

Sitter här och njuter av mitt morgonkaffe, vaniljkaffe(mums). Hade mkt trevligt besök av Nathalie igår. Tack för det!=) De senaste dagarna har resulterat i mkt rökning så jag fick för mig igår kväll att jag skulle dra ner. Av den anledningen köpte jag inga innan läggdags för att smidigt kunna plocka fram på morgonen. Big mistake! 

Idag kmr det vara fullt upp med dbt-grupp, skjutsning till Skavsta och träffa Sally.

Tänkte köra senaste uppdateringarna angående valet framöver. Men just nu orkar jag inte;)

Tjing!
Eder Tove

Tappert försök till könskvotering?

Usch dåligt med bloggande senaste tiden. Tuffa veckor men nu är jag något så när på fötter igen. Storstädar lägenheten! Ska snart börja borra upp en hylla, men bäst att vänta till grannarna har vaknat, förra gången var det inte populärt att borra mitt i natten:S

Jag och min käre far kollade på fotbolls-vm igår, Frankrike-Uruguay. Bra match, men 0-0 är lite tråkigt. Min femenistiska ådra började pulsa lite i när vm-studion snackade i halvtid. De har bjudit in 2 tjejer att va med. Dock är det bara männen som analyserar spelet. Kvinnorna får översätta franska och svara på frågor hur fotsbollsspelarna är privat. Dessutom är kommentatorerna 2 män. Ska det vara någon slags könskvotering de försöker med? Tycker att det är kanon att även kvinnor får göra entré inom sportvärlden. Men kan de inte få samma uppgifter som männen? Uppenbarligen är de riktigt kunniga. Undrar om det hade funnits några kvinnor med i studion om Sverige deltagit? eller om de bara har plockat in dem för att alla män inom fotbollsvärlden inte tyckte det var så mediterande att innfinna sig när Sverige är ute ur leken? Frågor jag kanske aldrig får svar på.

Däremot kollade jag in lite Friidrott här om dagen. Erika Johansson är expertkommentator och hon är grym! Kan allt! All cred till henne som lyckats ta sig fram i en mansdominerad värld. Det är starkt!

Nu ska jag pimpla lite kaffe innan dammsugaren och borrningen drar i gång

Eder T

RSS 2.0