Rastlös

Sovit ruskigt dåligt i natt, men somnade ett par timmar i soffan nu på morgonen. En natt fylld av rastlöshet uttryckande i manisk städning. Jaja städning är inget destruktivt iaf. Förbannat jobbigt bara att jag aldrig kan sluta när jag väl satt igång. Ser varenda liten fläck, varenda litet katthår, viker om varenda liten filt, fluffar om kuddarna tusen gånger innan jag är nöjd. Kanske låter som ett töntigt problem och ja det låter töntigt och ja det är töntigt i relation till mina övriga problem. Men alla som lätt blir manisk och har tvångsbeteenden vet hur fruktansvärt det är att aldrig kunna slappna av, att aldrig kunna släppa saker.

Fick nyss ett sms att jag har fått en visning. Denna gång i Guldringen. Vill bo i Silverringen, men det skadar ju aldrig att åka och titta.

Eder T

Orkan inombords

Hemma igen. Verkligheten kommer i fatt och den känns inte längre så verklig. Fylld av känslor som jag inte kan identifiera, tårar från ingenstans och rastlöshetens själ är tillbaka. Jag vet varken ut eller in. Det är bara blankt, tomt.

Försöker tafatt fylla min vardag och minska mina sårbarheter. Men hur gör man när reduceringen av sårbarheten i sig skapar en annan sårbarhet? Jag vet vad jag borde göra, men huvudet hänger inte med.

Dagen har varit grå, men får underbar stöttning av min terapeut. Imorn ska jag även träffa min kp från norra. Livet blir lite enklare att hantera när man har stöttning bakom sig. När man har någon som kan tala till och väcka mitt fönuft.

Idag är ingen bra dag, men imorgon kommer en ny. Har stillat min ångest med lite shopping, mysiga saker till lägenheten. Det är bra. Bäst att avsluta med något positivt, för öppnar man ögonen så ser man även det i de allra mörkaste tider.

Eder T

Midvinternattens köld är hård

God juldag mina vänner!

Känner mig allmänt borta från omvärlden. Sitter i mosters gula villa långt ute på landet i Västergötland med dålig täckning. Ganska fridfullt, men räkna inte med att fösöka få kontakt med mig. Här är jag i min lilla bubbla. Min jul har firats här nere och den har varit helt okej. Försöker inte tänka så mkt bara handla. Ibland kan det vara bra, speciellt när det handlar om matsituationerna. Äter och kopplar bort... mekaniskt. Har hittills inte heller fått spelet på min familj, förvånansvärt mindful har jag varit;) Hakade inte ens på mamma idag när hon körde bil!

Juldagen har spenderats i Iseberga dvs utförsåkning. Det var ett år sen jag stod på ett par slalomskidor, men formen sitter i;)

Det enda som har varit lite jobbigt är att jag inte kan röka så mkt. Smyger ut runt knuten när jag får möjlighet men det är sällan. Hela min släkt vet inte att jag röker och i deras ögon är jag ingen rökare. Vet hur det tjatas på mamma att hon ska sluta så smyger hellre med det. 

Imorgon bär det iväg hem till verkligheten... uff.

Eder T
Endast tomten är vaken


Veterinärbesök

Bloggtorkan har fortsatt. Känns inte som jag har så mkt roligt att skriva om. Livet har varit gasnka botten och tankarna mörkare än på länge. I stunder har jag övervägd att välja den andra sidan, men idag är jag glad att jag inte gjorde det valet. Men saker är tufft just nu med 2 storhelger framför mig. En period av konstant hätsätning och konstaterande att vikten är 10kilo mer än när den var som lägst i somras. Men samtidigt vill jag inte tillbaka dit då destruktiviteten fick ta större delen av min identitet. Det gäller att göra skillnad från den jag är och den sjukdom jag har. Inte göra likhetstecken mellan dem.

Idag bestämde jag mig för att ta nya tag. Åkte till veterinären med mina kissar i fm för veccinering och rutinundersökning. Det krävdes 3 olika veterinärer för att konstatera att lillen är en hane, en liten Styrbjörn. Styrbjörn älskade att sitta hos veterinären och få all uppmärksamhet. Han smörade och visade sin gulliga sida. Annica däremot visade sitt bitchiga humör somvanligt när hon inte får som hon vill;) Nu är det bestämt att hon ska steriliseras den 17:e januari för jag orkar inte med hennes konstanta löpande och skrikande i hallen! snipp snipp så är det förhoppningsvis ordnat;)

Ska julstäda lite och ut och handla julklappar... sista minuten som vanligt. Men kan inte göra något utan press. That's me=)

Eder T

Ingen muntergök här inte

Fy fan vad jag kräks på allt! Känner hur jag andas, men vet inte varför. Försöker varje morgon intala mig varför jag vill leva. För det vet jag att jag vill någonstans bortom all den smärta jag känner just nu. Uppfläkta knogar, bort frätna tänder, sårig hals, ömmande leder, randig kropp.... Allt det betyder egentligen ingenting. Ändå bryr jag mig och jag vet inte varför.

Nu vill jag bara in i dimman, svälja min näve kvällsmedicin och föras till drömmarnas land. Landet dit ingen kan nå mig, landet där jag fortfarnade känner livet i lungorna.

Eder T
imorgon är en ny dag 

Sjukling

Ursäktar bloggtorkan. Har varit och är sjuk dessutom inte mått tipp topp i övrigt så det har helt enkelt inte legat i mitt intresse att blogga. Tur att det går mkt sport på Tv nu när man är sjuk både simmning, skidskytte, alpint och hockey=) Kort sammanfattning sen sist:

- Ätträning i ons. Gick segt, men bra. Lite känslor som revs upp men känner mig trygg med min kp så det är bra. 
- Möte med boendestöd och dbt-terapeuten i tors. Gick också bra. Kommer förmodligen få 2 kvinnliga boendestöd, vilket jag hade från början men en av dem slutade i våras. Har alltid haft svårt att knyta an till män så det blir säkert bra.
- Har äntligen lyckats klämma in en tid när min mamma har tid att skjutsa mig till veterinären. 23:e ska jag till Smådjurskliniken med mina vildar.
- Annars har jag fått dampryck på mina katter. I ons rev lillen upp min kp:s finger... blev lite drama tur att jag nyss laddade upp mitt förråd med plåster. Sen var jag stressad som tusan i tors morse innan mötet med mitt boendestöd och min terapuet skulle komma. Självklart river lillen först ner mitt drapperi och 2 sekunder senare åker min amaryllis ner i backen med vasen i tusen bitar och jord över hela golvet. Då ringer det på dörren. Så boendestödet fick soppa golv och Pia planterade om min blomma;) Sen levde de helvete hela fm. Självklart alltid när jag har besök. Men sen sov de gott tills imorse igen. Hatar att bli väckt av att en liten katt hugger klorna i fötterna. För att vara så liten kan lillen göra stor skada!

Lägenhetsletandet går segt. Nu är det inte många lägenheter som kommer in. Men letar febrilt för jag står inte ut som jag har det nu. Dessutom är det inte hållbart med 2 katter som lever rövare.

Kollade upp angående vårdgaranti med tanke på att jag fortfarande väntar på läkartid. Enligt vårdgarantin ska man få träffa en specialistläkare inom 90 dagar och då också fått behandling. Men tydligen gäller inte vårdgarantin mig då jag redan är under behandling. Ställer mig ganska kritisk till det där med vårdgaranti. Människor som söker vård måste absolut få det snabbare än idag, men lösningen borde vara att anställa fler läkare? Hur bra blir vården om det är kvantiteten på antal patienter som mäts istället för kvaliteten på vården? Dessutom gäller det ju inte vi som är kroniskt sjuka under behandling. Ska vi aldrig få träffa en läkare? och de riktigt sjuka som egentligen skulle behöva vård snabbt kommer inte orka sätta sig in i vilka rättigheter de har, vilket innebär att prioteringarna inom vården kommer bli bristfälliga.

Eder T


I den bästa av alla världar

Har du någonsin känt den där känslan av totalt misslyckande?
Jag vet att något är fel
Men vad ska jag göra?
Har du känt den där känslan av att aldrig räcka till?
Att aldrig vara nöjd?
Den där känslan av att aldrig kunna släppa taget?
Av att aldrig kunna släppa något ur kaoset i huvudet?
När verkligheten blir ett tvångsmässigt misslyckat behov
Jag kan aldrig vara nöjd
Vill bara ha mer och mer,
trots att mer inte finns
Mer blir en strävan till det mindre
Mindre av mig och min själ
Ordet nöjd finns bara i den sämsta av alla världar
Nöjd är ett uttryck som inte räcker till
För mig finns det inte
Bara i mina tankar
Vad är jag egentligen?
Tanken finns alltid där,
även när jag inte tänker
Den kryper in under huden och skaver inifrån
Mitt livs beslut har blivit en fråga om liv eller död
Tiden finns,
men den är fylld av otillräcklighet
Av obotlig rädsla,
skapad i min egen så kallat trygga värld

Eder T


Avslutning med gruppen

Igår hade vi avslutning med dbt-gruppen. Det blev lite bowling och sen fika hos en av tjejerna. Supermysigt och det gjorde inget att Lisa klådde mig;) Tapper 2:a blev jag iaf=) det viktigaste är inte att vinna utan att delta... haha det måste vara en förlorare som kommit på den klychan. Så hade det inte låtit från min sida annars;) Tack för en underbar dag tjejer, ni är verkligen guld värda allihop!

Idag ska jag ätträna med Jessica. Har redan ångest, men det finns ingen annan väg att ta om jag ska lära mig leva med min ätstörning. Sen ska jag försöka hinna ut till mina morföräldrar innan det förhoppningsvis blir lite vattengympa med gänget.

Eder T

Munter

Tove mår faktiskt ganska bra! Motivationen och måendet har varit ganska uselt den senaste tiden, men har tagit mig i kragen nu och vill inte ha ytterligare en vinter på 26:an. Har visserligen bara mått bra i 2 dagar nu, men tror på att det kan fortsätta så ett tag till. Bara inställningen gör mycket.

Idag ska jag iväg på gruppavslutning med mina härliga tjejer. Klå dom lite bowling är ju inte helt fel;)

Igår fick mamma för sig att hon ville ha julgran iaf trots att vi inte kommer vara hemma över jul. Klä granen på Lucia måste vara nytt rekord för familjen Selberg. Det brukar ske den 23:e annars i stressen bland all julstädning. Men det är bara mamma som klär granen för vi andra får inte vara med och bestämma vad som ska hängas i granen. Hon ska bestämt ha fiskar, elefanter och annat som inte hör julen till i granen, sånt som hon har köpt i Indien.

Känner dock ingen direkt julstämning, men det är ganska skönt. Gillar inte den där stressen, det kommersiella tjafset och alla hurtigt glada julfirare. För mig räcker det med att det är härligt vinterväder ute.

Saknar dock mina fina vänner som är på andra sidan jorden... Det börjar kännas nu. Men vet att dom har det bra och unnar verkligen mina diamanter det. Ett år är inte så lång tid när man tänker efter, bara knappt 9 månader kvar nu=) Ska få iväg små julhälsningar till dom. Ska även skicka en julhälsning till min kära farmor uppe i Norrbotten.

Eder T

Nya frillan

Jaha så här ser man ut då 2 avfärgningar och 4 blekningar senare.... riktigt jävla Pippi över det. Men den bjuder vi på;)



Eder T

Tvättstuga... jippie

Känner att det här kommer bli en dag av massa onödiga blogginlägg för min del. Har tvättstugan och väntar på att maskinerna ska bli klara så jag kan fylla upp dom igen. Riktigt piss att tvätta när det inte ens syns någon skillnad i mitt tvättberg...bläää!

Sen måste jag även gå till bibban idag och skämmas lite för fösenade böcker som jag dessutom inte kommer ha råd att betala förseningsavgiften till... ytterligare ett bläää!

Eder T


Mitt roliga liv;)

Har inte kunnat sova i natt så det blev städning av hela lägenheten... i 6 timmar! Bor man på 34kvm så betyder det att varenda liten vrå är städad, avtorkad, skurad osv. Mitt liv är verkligen meningsfullt ibland!;)

Nu är det bara att vänta på boendestöd som kommer vid 9.15. Vet inte vad vi ska hitta på idag. Skulle behöva gå till försäkringskassan och bibban...

Btw... terroristdåd i Sthlm. Vem fan vill bomba den staden av alla...

Eder T

Jag tänker inte tacka en jävel

Läser en bok som får mig att trivas bättre med min kropp. Vet inte om jag vill säga vad den heter för det låter lite patetiskt. Jag vet att jag inte är tjock fast jag kan känna mig det så det behöver ingen påpeka eller ge några lika patetiska kommentarer. Det är inte den uppmärksamheten jag söker, men boken heter iaf Stor. Skriven av Caroline Giertz. Läsvärd och gillar att hon börjar med att skriva "Jag tänker inte tacka en jävel". Jag är så trött på alla patetiska tacktal hela tiden.... jag vill tacka min familj, redaktionen bla bla bla. Ta åt er äran själva det är ju ni som gjort det stora jobbet och de som hjälpt till påvägen vet förhoppningsvis att de är viktiga i deras liv.

Eder T
som tycker mkt är patetiskt idag

Kampanj gränslös kärlek

Var på abf huset igår kväll, Kampanj gränslös kärlek. Super nice! Bra musik, god vegansk mat - like like;) Sen bar det iväg till Claes och Anneli. Det är faktiskt trevligt att umgås med gammelfolket ibland;) Jag var chaufför för kvällen så inte en droppe alkohol slank ner i min torra strupe. Jag börjar mer och mer gilla mitt nyktra liv. För tillfället kan jag inte dricka alkohol både pga av hög medicinering och hur destruktivt det är för mig nu. Ibland får jag snetändning som attan när jag dricker... då går det käpp rätt åt helvete. Men jag känner inte längre det starka suget efter att supa skallen av mig och hoppas på att alla känslor drunknar i ångor av stanken från alkohol. Det lockar inte på samma sätt, för jag vet att när småtimmarna närmar sig och ruset går ur så kommer ångesten krypande 100 x värre. Ångesten kommer jag inte undan innan jag vågar känna. Visst det kommer tillfällen när jag drunknar igen i tabletter/alkohol eller annat, men det känns inte längre bra för en kort stund.

Eder T

Jag är nog inte gjord för att vara blondin:S

Blondin? Nae, tveksamt. Får leva med att det är lite pippi orange, för nu har jag lagt i 3 omgångar blekning så det är bäst att spara lite på håret. Men om några veckor kör vi i mer blekning;) Det var jobbigare än jag trodde att få mitt nedrans hår blont! Min naturliga hårfärg är mörkbrunt med röda nyanser... röda nyanser + blekning = knivigt. Dessutom har jag haft det färgat både knallrött och nu senast svart på det så. Mkt blandade färger med andra ord.

Idag har jag dbt.... vill inte vill inte vill inte. Har inte gått något vidare bra den senaste tiden. Ska banne mig vara i tid idag så det inte kan klagas på det iaf. Måste dessutom ta upp en grej som jag inte ser fram emot. Men som jag brukar säga; det som inte dödar, det härdar! Vem kom på det? En hurtbulle förmodligen!

Btw kom till Abf huset vid 17.30 tiden idag. En stöd spelning för flyktingar, Kampanj gränslös kärlek. Veganmat, juste musik och allmänt trevligstämning. Inträde 40 ynka kronor.

Eder T

Tove goes blonde

Har mått rent ut sagt nu i några dagar. Så nu tänkte jag ta och sycka upp mig... Vad gör Tove som inte är destruktivt när hon mår dåligt? Ni som inte varit med så länge i mitt liv kan kanske bara gissa. Ni som varit med ett tag vet att jag förändrar mitt hår på olika sätt och vis. Trivs ganska bra med mitt långa hår så saxen försöker jag låsa in;) Men däremot har jag massa hårfärg hemma. Jag har haft alla violetta, röda, bruna och svarta nyanser i håret. Så denna gång blir det blont!:O Eller vi får se hur det blir på mitt hår... har avfärgning i nu i alla fall. Kanske slutar med Pippi orange!

Eder T


Moving on

Brrr... det är ruggigt kallt i min lägenhet. På sommaren kan ni komma hit och boka in er Norrköpings motsvarighet till en finsk sauna och nu på vintern är det Norrköpings motsvarighet till Hotellet i Jokkasjärvi.

Den ödestigna kylan gjorde att jag direkt efter frukost bäddade ner mig med massa filtar. T.o.m rökningen har fått vänta till nu, för nu är jag så förbannat röksugen och dessutom måste jag börja göra iordning mig om jag ska komma iväg till gruppen idag. Har verkligen ingen lust med dbt. Ska bli trevligt att träffa tjejerna men kan vi inte skippa 2 timmars dbt och bara ta den där fikan emellan istället?;)

Eder T


Life goes on

Livet går vidare, mkt bra sagtav den som kom på det;) Haft en tung helg, men istället för att göra det jag tänkte göra idag drog jag mig upp ur sängen vid lunch. Ville helst bara skita i den här dagen. Skita i allt vad matschema, mediciner. Men min kära mor ringde vid 13 och ville luncha... jag kunde dragit en vit lögn. Men bestämde mig ändå för att ta mig upp. Snabbt på med kläderna och sen blev det wok till lunch. Åkte på em ut till Ingelsta med mor och syster. Sen blev det Åby och nu är jag äntligen hemma. Vet inte hur längesen det var jag satt på en buss från Åby... det är avcheckat på listan nu iaf;) Tyckte minsann att de fått en upprustning också, inte helt fel!

Eder T

Sakta uppåt och sen fritt fall

I vissa perioder känns det som jag går 1 steg fram, men sen halkar 2 steg bak. Det är så trist när det har varit över förväntan i några dagar.

Fredagen fick en rolig vändning. Träffade Lisa G från min gamla friidrottsklubb. Snackade, käkade gott, gick på bio. Såg Fyra år till, överlag sevärd film. Sen var jag inne hos grannen och hängde... kom i säng vid 2 tiden. Vaknade lagom mör på lördagen och sen bar det iväg ut i skidspåren med syrran. Efter det åkte jag och handla med mamma på Coop, fick inspiration att laga mat. Åt, tog sömntabletter, precis påväg att somna.... Är precis på väg att somna när jag får panik och måste ner till kiosken och handla. Det ena ledde till det andra och idag hade jag ingen lust att vakna.

Eder T


Shopping = Ångestlindring

Sådär nu har jag använt mig av en ångestlindrande strategi. Shopping! Känns genast bättre när jag bränner pengar på massa onödigheter. Snart kommer väl ångesten för att det läcker pengar från kontot hela tiden, men det är lättare att hantera. Visserligen inte det roligaste att sedan må dåligt över ekonomin resten av månaden. Men men det är ju bara 27 dagar kvar innan det rullar in cash igen(Y) Var så länge sedan jag spenderade pengar på mig själv så det kan jag nog unna mig tycker jag.

Nae, det är inte lätt att hålla i pengarna när man lider av ett bristande långsiktighetstänk, bristande impulskontroll och "allt eller inget"-tänk.

Ska försöka städa och hålla mig sysselsatt fram till 17... sen hämder det grejer;)

Eder T

Loving me is a sin

Dagens låt: Love me in black - doro

are you ready for me
do you love me in black
I will push you away then make you come back
I can make you feel love
I can be so detached
do you really want me
do you love me in black

Varit på dbt idag. Kan sammanfatta det mkt kort med att det inte gick så bra. Var allmänt irriterad, omotiverad, kom för sent och satt tyst och tjura halva tiden. Får iaf min medicin över helgen så jag slipper hämta varje dag... skönt!

Eder T

Ingen bra dag

Tove har ingen bra dag. Det här låter så töntigt och kränkande mot de som verkligen har överviktsproblem, men idag vill jag bara anmäla mig till biggest loser. Så känns den här dagen. Kändes så redan när jag vaknade imorse. Ätstörningstankarna har vuxit sig allt större för var timme, dag, vecka som går. När ett destruktivt beteende tas ifrån mig förstärks det andra. Kan inte knapra piller då jag bara får för en dag i taget. Får inte ut något långsiktigt längre av att göra andra självdestruktiva saker. Men ätstörningen är så sjuk på det sättet. Den lindrar min ångest på lång sikt. Men samtidigt vet jag rent förnuftsmässigt att näringsbrist till slut gör mig dum i huvudet och deprimerad. Men vissa dagar är det ätströrningen som håller mig uppe, vilket är skrämmande... det borde vara iaf. Det blir den kampen jag lever för. För mig handlar det egentligen inte så mkt om vikt och kalorier. Viktnedgång är en bonus, men det är själva skadan i kroppen som ger mig kraft. Kraft att pressa mig ännu hårdare för var dag. Vakna och se hur hårt ner jag kan gå. Därför blir det så svårt att äta kosttillägg eller nåringsrik mat när jag har som syfte att förstöra kroppen. Det skulle inte spela någon roll om en närningsdryck innehåller 0 kcal. Det blir knepigt med motivationen.

Var på möte på Norra idag med min kp där. Vi gick mest igenom massa praktiska frågor, vilket känns underlättande då vissa saker gnagit sönder mig den senaste tiden. Sen kom mormor, morfar och syrran på fika... De hade köpt med sig massa mat. Det ena har ledde till det andra och sen står man där några timmar efter de gått hulkandes över en toaletten. Kanske inte borde skrivit det där... ibland flyger bara orden iväg. Hatar iaf när folk köper med sig massa mat. Jag vill inte behöva skrika ut att jag har problem med hetsätning för i deras ögon är jag fortfarande den där tunna tjejen som inte åt. Jag vet att de bara menar väl när de ger mig mat, men det blir så fel. Ibland önskar jag att jag kunde vara mer ärlig.

Sen har jag inte kunnat gå ut för att jag känner mig som en uppblåst ko. Så jag struntade i att hämta medicin och svara när min terapeut ringde. Vad jag underlättar för mig själv hela tiden! Hoppas på att klara mig skapligt 1/2 dygn utan min medicin... kan nog hantera känslostormarna, men hoppas på att slippa undan den värsta abstinensen.

Nya tag imorgon.... sorry för det deppiga inlägget. Hoppas jag inte förstörde någons kväll. Men vill ni inte läsa så läs inte. Jag skriver för min skull, som en dagbok. Ibland kanske det blir lite väl utlämnande, men det är mitt sätt att bearbeta. Mitt sätt att våga tala om det som är svårt för mig utan att skämmas. Tänker inte skriva att livet är en fest när jag inte tycker det. Däremot hoppas jag att jag skriver vid de tillfällena också. Skratta er lyckliga för att ni inte får läsa min riktiga dagbok kära vänner;)

Eder T

Gisslandrama

Jag såg lite blåljus och hörde sirener igår kväll, men reflekterade inte så mkt över det. Då det åker förbi blåljus varje dag här omkring. En kvart senare ringer min hysteriska mor och säger till mig att jag ska hålla mig inne... inte för att jag tänkt gå ut. Det visade sig att det pågick ett gisslandrama på min gård i en av lägenheterna. Här händer det grejer! Läs mer på nt. http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6451095

Eder T


RSS 2.0