Under ytan

Funderar, känner och vågade för en stund hoppas. Dimman och kylan från köksfönstret känns plötsligt väldigt nära. Sipprande likt ett gift i min ven. Brutalt och naken kontroll. Terror i ett kallt krig med stora förluster. Vill inte släppa in fienden i mitt liv. Tänker inte ge upp förrän sista blodet är spillt. Andas och tar sats för att våga tro. Tro på en annan tid, en framtid.

Eder T



Min nationella destinationskod är för närvarande obefintlig!

Äntligen är långhelgen över. Fattar inte att det ska vara så tufft med helg! Igår hade vi överraskiningsparty för broder. Mkt lyckat! Han anade inget tror jag;)

Idag har jag varit på avd, skönt att prata med en fin liten kvinna!;) Hängde kvar länge idag. Känns dock skönt att veta att jag kan åka därifrån när jag vill:P Nu kommer snart Anna förbi. Det var längesen vi sågs sist! Alldeles för längesen. Skyller på min tuffa agenda;)

Fick en liten uppenbarelse i bilen förut angående riktnummer. Om det finns något speciellt system eller om de bara satt några siffror. Så nu har jag googlat riktnummer och fått reda på att det formellt heter nationell destinationskod. Har dock inte fått fram efter vilket system man sätter riktnummer. Riktnumret är dock en sammanslagning av det nationella prefixet 0 och den nationella destinationskoden. Men lite nyttigt att veta är iaf:
 
  • 7XX för nummer med personlig anknytning (070 för mobiltelefoni i Sverige)
  • 8XX för frisamtal (1-800 för frisamtal i USA)
  • 9XX för betalsamtal (0900 för betalsamtal i Sverige)
  • Så nu vet ni det! Och ja, har alldeles för mkt tid att tänka. Eller för mkt tankar att sortera kanske;) Jag skulle kanske behöva lägga så här mkt energi på viktigare tankar, lr? Haha. Men men om man inte tar reda på svaren på livets stora frågor så kommer man ingen vart heller. Kunskap är makt! Mohahaha;)

    Eder T


    Nystart med effektivitet

    Effektiv dag so far och även en nystart för de jobbiga veckor jag haft! Var uppe i ottan. Klockan ringde 05.30 för jag ville snooza lite men det tillät inte katten så det blidde upp å göra frukost. Sen bar det iväg till Sjukhuset och Dbt med Pia. Efter det diska, städa, skura golv och plocka lite. Nu har precis boendestöd varit här och vi har lagat mat. Wok stod på menyn för dagen! Så nu har jag frysen full med matlådor=)

    Jag tror jag ska unna mig en promenad i det finna vädret sen kanske slappa vid datorn/tv:n resten av kvällen. Eller åka ut till päronen? Vi får se vad jag orkar med. Måste få ner lite ord på dbt-läxan inför gruppen imorn också.

    Först blir det kaffe, cigg och nt! Nice!

    Eder T

    Framtiden

    Börjat titta lite på vad jag vill göra i framtiden. Vill göra så mkt, men det är sorgligt att det känns så långt borta.

    Vill plugga till sjuksköterska och jobba för läkare utan gränser. Var inne på deras hemsida och kollade på vilka krav de har.

    Krav:
    -Sjuksköterskelegitimation med relevant specialistutbildning
    -Kurs i internationell hälsa
    -Kursen "introduction to humanitarian action" som Sida i Härnösand håller
    -Engelska flytande
    -Minst 2års yrkeserfarenhet
    -Läkare utan gränsers egna utbildningar för de som ska ut i fält

    Mediterande att ha:
    -Erfarenhet av att resa i låginkomstländer
    -Erfarenhet av arbetsledning
    -Franska flytande

    Först måste jag alltså plugga till ssk, detta ska ske i Umeå. Sen jobba som ssk i 1år innan jag kan utbilda mig till specialistsjuksköterska inom intensivvård. Den utbildningen är 2år till och sen jobba 2år som det. Sen läsa kurserna internationell hälsa och introduction to humanitarian action. Vid sidan om allt det här bättra på min franska och ut och resa i låginkomstländer. Sen kan jag söka till Läkare utan gränser och om jag blir antagen gå deras kurser. Sen kan det dröja något år innan man får åka ut i fält. Långt borta, men ändå inte omöjligt. Måste ha lite tålamod, vilket inte är min styrka men det går att jobbas på. Kanske kommer hinna ändra mig innan jag kommit dit, men hoppas isf att det är för att jag är nöjd med mitt liv som det är inte för att jag har gett upp hoppet. Måste hålla uppe det lilla hopp som fortfarande finns i mina tankar. Drömmar kan bli sanna med mkt slit.

    Eder T 

    Ny dag, nya möjligheter, nya motgångar

    It's over now, I'm cold, alone
    I'm just a person on my own
    Nothing means a thing to me

    Free me, leave me
    Watch me as I'm going down
    Free me, see me
    Look at me I'm falling


    Ännu en dag, en kamp. Funderar på vad jag ska gör med den här dagen. Kan inte ligga mer i sängen nu även om sömn är det enda sättet att slippa tänka. Men när tankarna börjar inkräkta mina drömmar är det inte längre den flykt jag hoppats på. Kanske ska gå en promenad?

    Eder T

    Livet är en lång kamp, som jag ska övervinna

    Kom just förbi en snubbe med en bibel i handen. Ringde på dörren och frågade om jag brukar läsa bibeln. Nej det är inget jag gör svararde jag. Har du konfirmerats blev nästa fråga. Nej, det har jag inte heller gjort valde att gå ur Svenska kyrkan ist. Trodde det skulle få honom att backa lite, men nejdå. Han sa bara att det aldrig var för sent att läsa bibeln. Han brukar tydligen gå runt varje dag och prata om hur bibeln kan svara på livets stora frågor. Idag handlade det om ekonomi. Haha, blev aldrig av med snubben. Fick tidningen Vakna! och på framsidan står det med stora bokstäver: HUR MAN SLUTAR RÖKA!. Haha, inga planer på att göra det;) Men men han var ju trevlig och om han vill leva sitt liv efter bibelcitat så visst. Men jag vill iaf synda lite i mitt liv:P

    Läser gamla dagboksanteckningar och intalar mig själv att jag aldrig vill dit igen.

    1/6 2008
    44,1 kg
    Äter ingenting längre. Det är inte värt ångesten och slitet för att få bort allt. Jag orkar knappt resa mig ur sängen så skolan går åt helvete. Det här är inget liv. Det är en transportsträcka mot döden. Tror inte jag någonsin kommer bli fri. Sitter med tabletterna i min hand men vågar inte svälja.

    Efter det rasade det bara från att aldrig ätit mediciner till narkotikaklassad tung medicinering. Från att aldrig varit på ett sjukhus till att tillbringa mer lr mindre 1,5 år inlåst på psyk. Minns kvällen så väl den 6/2-09, första gången jag hamnar på psyk efter panikångestattack, blev jag kvar i 6 veckor den gången. Sen har jag haft inläggningar med bara några dagars intervall innan jag var tillbaka igen. Men nu är jag inne på min 10:e vecka hemma så jag har slagit mitt rekord med råge! Kämpa, kämpa, kämpa!

    Eder T

    RSS 2.0