Feeling a little mindful...

Både seg och härlig dag att titta tillbaka på. Har styrt lite med ipoden på fm så nu har jag min mindfulness inlagd. Bara att lyssna på den också, men det är ju mkt mer lockande att dra på några rock-klassiker! Men men det är ett steg närmre till att bli mindful iaf;)

Har träffat två paradiga vänner idag, Salsa och Lotta. Tro det lr ej så hade Sally städat när jag kom:O Lika chockande som att farsan skaffat fb... men det sist nämnda slår inget!

Gluttade på nyheterna igår. Skrämmande med Sverigedemokraterna. Så välformulerade, organiserade och erfarna fast så JÄVLA FEL!!! SD:s framfart är så skrämmande. Jag blir mörkrädd.

Eder T


Svåra frågor....

Det är ju bra att ha sömntabletter om de fungerar.... hum att vakna med ångesten i halsen 02.30 kallar jag inte att fungera:/ Men men lyssnar på mtv och försöker ta det lugnt. Känns lite tidigt att äta frukost nu, lr?

Snart kommer mina små pysslingar från andra sidan jorden hem. Hur ska detta firas?
Hur ska jag fira Anna och Sofies 20årsdagar?
Snart kommer min söta lillasyster hem från säsongsjobb i Sälen. Hur ska detta firas?
Snart finns det en Lotta som fyller 40år. Hur ska detta firas?
Snart får jag ner min bil från Norrbotten. Hur ska detta firas?

Sen en svår fråga: Hur vet man om man är kär i en människa? Jag vet att jag älskar den här människan något fruktansvärt. Men är det bara för att vi är så lika och så trygga med varandra eller är det förälskelse? Jag vet inte, men måste snart få svar för det här gör mig förvirrad. Du vet vem du är och jag ska inte blotta allt i en blogg. Men vill bara säga så mkt till dig hjärtat mitt<3

På måndag ska jag iaf fixa klart en födelsedags/inflyttningspresent till mitt hjärta. Jag har flera idéer, men kan inte bestämma mig. Någon som har något förslag?

Tråkig blogg detta blidde, men jag efterlyser svar på lite frågor till en kvinna som vill ge siba älskade allt men lever på existensminimum. Alla idéer är uppskattade, så lovar jag att nästa blogg blir ett politiskt utspel utan dess lika;)

PS Helena Jonsson på pallen igen=)

Eder T

Kärnkraft - nej tack!

Jag har aldrig förstått det positiva med kärnkraft. Jodå, jag kan förstå argumenten så långt går hissen upp. Men jag kan inte förstå hur de väger upp alla motargument. För visst låter det som en jättebra idé att förpacka det radioaktiva avfallet och gräva ner det?!... leka lite sandlåda och hoppas att det aldrig kommer upp igen. För det som inte syns finns ju inte! Eller hur var det nu igen?! Förutom att jorden, kontinentern, bergen, grundvattnet och naturen i allmänhet hela tiden förändras så är det ju en bra idé. Om man inte räknar in att det faktiskt redan har skett en allvarlig kärnkraftsolycka -86 i Tjernobyl och att vi som det ser ut idag redan har producerat en miljard ton avfall som skulle få förödande konsekvenser om det läckte ut. Dessutom bör vi kanske räkna in att avfallet alltid kommer vara radioaktivt med olika lång halveringstid. I många fall talar vi om flera tusen år. Räknar man på de officiella uppgifterna om vad som får föras ned i det svenska lagret, visar det sig att en enda liter av innehållet i SFR-lagrets mest radioaktiva del efter 500 år fortfarande innehåller 1 miljon Becquerel och en dödlig dos (1 mikrogram) plutonium.

Det känns lite som att leka tittut med små barn. Ni vet den där leken där man gömmer sig bakom sina händer för att sedan helt oväntat kika fram bakom händerna. Barn slutar tro på att man faktiskt är borta redan vid ett par års ålder. Jag slutade tro på att kärnkraften inte kommer göra något ont i framtiden så fort jag lärde mig vad kärnkraft betyder. Om det ändå vore så väl att den där elaka släktingen inte dök upp bakom händerna och sa tittut med lika stor entusiasm som jag hoppades på att denne var borta. Och om det vore så väl att det bara var att gräva ner sånt vi inte tycker om, så skulle jag också vara för kärnkraften. Nu är det tyvärr inte så väl och dessutom kommer vi inte få ett entusiastiskt tittut när det sker en kärnkraftsolycka. Men det kanske är så att kärnkrafts förespråkarna rent utsagt skiter i kommande generationer? Men om vi ska leka lite så kan vi väl packetera ner fler obehagligheter, iaf fram till valet. Ta några moderater och ett par sverigedemokrater och sätt ner i en silo någonstans. Jag har dock en obehaglig känsla att de kommer ploppa upp när vi minst anar det. De brukar ju dyka upp på obehagligt olämpliga platser och tillfällen.

Eder T

Kiss my pale white ass

Nu ska jag försöka skriva klart den blogg jag börjat på. För Reinfeld och Bildts agerande i frågan om folkmordet i Turkiet ska inte få komma öbemärkt åt sidan.

Riksdagen röstade igenom förslaget om att morden på armenier m.fl i början av 1900-talet ska betecknas som folkmord. Rätt enligt mig! Var på Turkiet skickar hem sina ambassadörer. 

Reinfeldt går ut i media och kontaktar Turkiet för att be om ursäkt. Ett demokratiskt taget beslut av Sveriges riksdag, folkets valda talesmän, som Reinfeld väljer att ignorera. Jag tycker det är så fult att ignorera demokratin. Reinfeld är ingen enväldshärskare och moderaterna har inte majoritet i riksdagen, vilket gör att hans personliga åsikter går emot och ignorerar allt vad demokrati heter. Riksdagen representerar folket och vi har sagt vårt genom våra telesmän. Detta innebär att Reinfeld och co inte tycker att demokratiska beslut är värt någonting. Det börjar lukta lite ministerstyre om det hela. Dessutom ber han om ursäkt å Sveriges vägnar. Så fruktansvärt fult! Inte konstigt att politikerföraktet ökar när det ändå inte spelar någon roll hur vi röstar.
 
Genom att inte respektera ett demokratiskt beslut visar vi Turkiet att det är okej att fortsätta agera odemokratiskt. Betéer sig dem så barnsligt att det leder till en kallare relation länderna emellan så är det deras val. Skulle alla stater anse att det är folkmord de har utövat så har de inte så mkt val annat än att erkänna det, för att isolera sig från resten av världen fungerar inte i längden. Vill vi någonsin uppnå demokrati så måste också folkmord erkännas och demokratiska beslut accepteras. Nu har Reinfeld börjat ett spel med demokratin som insatts. Dessutom brukar hans beteende kallas rövslickeri i folkmun.

För övrigt... 50% av alla på Sverigedemokraternas lista har tidigare varit engagerade i moderaterna. Det ni!

Eder T

Dagen till ära!


Internationella kvinnodagen!

Jag vill flytta! Inte för att jag inte älskar min lägenhet eller för att jag är trött på stan. Är visserligen lite trött på stan, men inte tillräckligt för att det ska vara berättigat en flytt. Jag är bara sugen på förändring och det rycker i den rastlösa nerven. Jag har blivit riktigt sugen på att flytta upp till Sthlm igen, men jag får väl göra som mamma säger - möblera om och lära mig stå ut.

Nu sitter jag och äter min morgongröt, dricker mitt morgonte, lyssnar på radio och bläddrar i nt= livskvalitet!

Toves te-tips: "ägga upp dig te" från Mique, innehållande; ägglikör, persika, grädde, vanlij, röd tistel & ringblom. Luktar äggtoddy och smakar ljuvligt(Y)

Tove vill kolla in: Sara Garnérs utställning på Grammofon i Norrköping!

Grattis alla kvinnor idag är det vår dag!


Heder till alla med systrar!

Eder T, som nu får ta ett nikotintuggummi;)

Skyll inte på hundägarna, det är småbarnsföräldrarnas fel!

Det har hänt mkt den senaste tiden:
- Utskriven 1/3
- Umgåtts med underbra Lotta
- Köpt massa goda téer=) (viol/vanilj, kanel/vanilj, saffran, fläder/vanilj, Bangkok)
- Annica har börjat löpa (jamar hysteriskt på nätterna)
- Träffat vattengympagänget
- Jag har dragit ner på rökningen. Det är nikotintuggummin och ett "in case of emergancy" paket cigg som numera ligger i jackfickan.

Men det jag tänkte skriva om är vad jag fick uppleva när jag gick min sedvanliga promenad mot staden. Jag strosade runt i min egen lilla värld med tonerna av Tracy Chapmans ljuva stämma i mina öron. Vad stöter jag då på? Jo, jag håller på att sätta ena foten i en blöja fylld med brun gegga. Jag tror minsann inte det var choklad i den blöjan! Vem slänger en bajsblöja mitt på en gångväg när det till råga på allt finns en papperskorg inom en radie av 10m? vavavavavava?!! På många ställen i stan finns det skyltar som talar om att hundar inte får förorena på området. När är det dags att sätta upp en skylt att äckliga snorungar inte får förorena. Skyll inte på hundägarna när de rastar sina hundar. Hundskit är bra mkt trevligare en en fylld blöja.


Eder T (nae jag är inte bitter... däremot jäkligt röksugen!)


RSS 2.0