Dumpstrat

Jag har börjat engagera mig i Café Mandala för er information. Norrköpings enda vegancafé. Vi kommer bjuda på käk till en billigpenning en gång i månaden på kulturhuset! Nice! Be there! Uppdaterar med mer info när vi har börjat komma igång lite.

Inför 8:e mars händer massa skoj. Det är ju internationella kvinnodagen och Café Mandala står för käket. Jag hamnade i matlagningsgruppen så ta första tuggan med viss tillförsikt. Sally har hängt med mig ikväll och sover här i natt. Mådde skit förut, tur att man har en sån bra vän!

Vi var och dumpstra. Gick till Saluhallen först, men ingen lycka där. De hade tagit bort deras container!!! Då gick vi till ICA Ljura istället och till en början såg det inte lovande ut men vi hittade massor. Frukt, Sallad, rödbetssallad, lime, bröd i massor, grönsaker, färska champinjoner, tofu och massvis med kött men det slängde vi tillbaka i containern då ingen av oss äter kadaver. Det blev en väldigt lyckad dumpstring iaf. Trots att det krävdes att jag fick dyka långt ner i containern. Är det någon som vet några fler ställe att dumpstra på? Hojta till isf! Fatta vad mycket fräsch mat som slängs! För miljöns- och min ekonomisskull kommer jag fortsätta containerdyka.

Eder T


Svenska kyrkan tycks ha problem med att tolka ordet NEJ

Jag har inget emot att människor är religöst troende så länge de respekterar och inte försöker omvandla mig. Det är säkert en enorm trygghet att ha den starka övertygelsen, veta vad meningen med livet är osv. Men jag är ateist och kritisk till både naturvetenskapliga och religiösa teorier i allmänhet. Det kanske är jävligt irriterande för andra att jag måste ifrågasätta allt och skapa min egen uppfattning.

Jag gjorde ett aktivt val att vid 15 års ålder gå ur Svenska kyrkan. Jag har inget intresse av deras informationsblad och deras aktiviteter. Om jag skulle ändra mig skulle jag gå med i kyrkan igen. På min dörr hänger en "Ingen reklam lapp", för mig är Svenska kyrkans blad i allra högsta grad religiös reklam. Under loppet av en vecka har jag fått 3 identiska blad från Svenska kyrkan. Kan jag välja att slippa reklam från City Gross så borde jag väl få möjlighet att tacka nej till även Svenska kyrkan. De tycks vara de enda som inte riktigt ha förstått vad ett nej och religionsfrihet innebär. Dessutom ser jag gärna att det sparas några träd ur miljöperspektiv eller snarare den skog som de verkar ha tillägnat enbart mig och mina sopor. Snälla respektera mitt val, den dagen jag vill ha er infromation låter jag er få veta genom att gå med i kyrkan.

Eder T
som även om hon skulle få en stark religiös uppenbarelse i natt inte kommer underkasta sig kristligheten av principskäl eller om så anses obstinat barnslig långsinthet

Snart bor jag i en 2:a i Silverringen om allt går bra

OMG!!! (fjortisuttryck, jag vet) Men jag är så fylld av känslor så det känns som jag ska spricka! Dagen började med deppighet, sen ångest för helvetes hetsätningar de senaste dagarna. Mer Deppighet för att jag inte orkar skiten. Sen ringer telefonen för ungefär en timme sedan. Dolt nummer.... jag vill verkligen inte svara på dolt nummer. Man har ju ingen aning om det är någon man vill prata med. Hon presenterar sig från Hyresbostäder och släpper bomben. "Du har fått en lägenhet i ringdansen". Jag blir mållös, vet inte hur många lägenheter jag fått nej på den senaste tiden. Mitt svar blir "Gu', va glad jag blir". Hon blir lika glad i andra änden och säger: "Det blir jag med, för jag vet inte hur många gånger jag har sett dig namn nu och behövt neka dig en lägenhet". Sen frågar hon om jag ska stå ensam på kontraktet, vilket jag ska. Men där kommer kruxet.... jag lever på försörjningsstöd i väntan på aktivitetsersättning. Det är ingen tillräcklig inkomst och tydligen räcker det inte med en borgenär så nu har jag en vecka på mig att fixa aktivitetsersättning. Sitter här och försöker komma på andra möjliga alternativ. Ringde till Pia så hon ska hugga i Hogner imorn och även försöka ringa till hyresbostäder. Mitt andra alternativ som jag ska försöka diskutera med hyresbostäder är att mamma och jag står på kontraktet tills min aktivitetsersättning kommer igång för det bör den ha gjort fram till 1 juni då det är inflytt. Så nu är jag fylld med bubblande glädje och stress/oro. Konstig kombination.

Eder T

You know you got it if it makes you feel good

Dagens dbt avklarad! Check!

Annars ser dagen ut enligt följande:
- Ska titta på lägenheter i Silverringen
- Diska (yippie)
- Springa en sväng till systemet inför helgen

Min helg är rätt fullspäckad och planerar att vara bakis som fan på söndag. Ser nästan fram emot att vara bakis. Blir väldigt sällan det trots att jag oftast blir nominerad som fullast på alla fester. Kanske inte är dom finaste skalperna jag tagit i mitt liv, men de senaste åren har jag varit bäst på att vara värst. Men men denna helg ska jag se till att vara riktigt dyngrak så jag får uppleva den där härliga känslan morgonen efter;) haha. Tragiskt liv jag har då:P

Ska bli kul att festa med världens bästaste Sally. Vi satt i mitt kök igår och konstaterade att det var länge sen vi gjorde något tillsammans. Sen tänkte vi efter 5sek var och skrattade då vi ses rätt ofta, men att vi båda syftade på att supa tillsammans;) Hur tragiskt är inte det?:P

Eder T
som beger sig mot diskhögen i toner av Janis Joplin
 

Celebert besök

Idag är ingen vanlig dag för idag kommer mina kusiner hit=) Nu när Clara fyllt 12år så får hon åka buss själv och även ta med sig lillsyrran, så stora dom små liven börjar bli! Clara ska sova hos mig ikväll så då blir det lite mys. Tänkte göra varma mackor. Det är på tiden att jag får lite besök så spisen kommer till användning;)



Eder T

En början på slutet

Nu var det längsen uppdatering, men mitt liv rullar på. Har haft några jobbiga veckor, men nu banne mig ska jag börja om från nytt. Vill inte bli inlåst bakom lyckta dörrar mer... trött på sånt skit.

Dagarna fylls med boendestöd, terapi & början på nya rutiner. Mina mornar startar med frukost varje morgon med min dbt-terapeut. Sen mån/tors är det boendestöd efter det. På tisdagar är det dbt-grupp, onsdagar oftast ätträning med J från Norra. Fredagar dbt. Allt för att få mitt liv att fungera. Det har gått sådär. Försöker äta regelbundet, men då slutar det ofta i hetsätning ist. Den här månaden har pengarna i princip gått till det... känns så frustrerande.

Emellan allt det här försöker jag hinna med lägenhetsletande, Försäkringskassan, hitta motivation, gå ut i solen och manisk städning. Det är ett heltidsjobb för mig att gå upp och försöka ta hand om mig själv, därför ursäktar jag att mitt sociala liv ligger lite på is. Mina närmsta vänner hoppas jag har förståelse för det. Till er som inte förstå begär jag inte heller att göra det. För ingen kan förstå helt och fullt, men jag hoppas på att bli respekterad för i slutändan menar jag väl och vill fungera som en "normal" människa.

Eder T

Irritationsmoment

Åh, jag är bara så jävla less och irriterad!:@ Är hemma hos päronen och morsan går mig på nerverna! Jag vet inte vad det är, men allt hon gör stör mig. Klagande över att hon är sjuk, val av tv-program, smaskande när hon äter.... allt!

Ska sova här i natt. Hur ska detta sluta? Stå ut Tove, stå ut, stå ut...

Eder T


Kastanj

Jag vet inte vad jag ska skriva. Det är tomt och frustrerat i min tillvaro just nu. Känns meningslöst att skriva ner massa skit om hur dåligt jag mår. Idag har iaf varit en dag åt rätt håll.

Har varit på dbt idag. Nu ska jag äta frukost med henne varje dag i 2 veckor. Sen har jag lovat att i 2 månader lyssna och lita på henne. Ordet "kastanj" kommer ha stor betydelse den närmsta tiden. Ett uttryck för ett av mina känslor/beteenden som myntades idag. Men det är något som står mellan henne och mig. Den nakna sanningen lämnar jag innanför det lilla terapeutiska rummet.

Eder T

Städar och tittar över min ekonomi

Tar en liten paus i min städning för att uppdatera er lite om läget. Gillar för tillfället min playlist på spotify som jag fixat ihop inför min fina städning=) Det är konstigt att förberedelserna för att städa gör att städningen i sig tar tusen gånger så lång tid. Var igår på öb och handla städprylar för 400 spänn då allt var slut i förrådet.

På tal om pengar och ekonomi... önskar att det var en dröm men tyvärr är det sant... fick 8800:- denna månad. Det sista kom in på kontot idag. När kattmat/sand, städgrejer och räkningar var betalt så hade man visst 700:- kvar på kontot. Gisses vad mycket räkningar jag hade! Detta kommer bli en lång månad.

Har inte hunnit läsa tidningen varken igår eller idag så mina reflektioner angående Egypten får vänta...

PS anmält intresse på en lgh i Silverringen, håll tummarna för mig.

Eder T

RSS 2.0